GTA Online Hackerlere Savaş Açtı!

GTA ONline

15.01.2014 (Dün) gece itibariyle 24 saat sürecek bir bakım çalışmasına alınan GTA Online, hackerlere savaş açıyor.

GTA ONline

Bakım çalışmasının en büyük sebebi olarak hack yöntemlerini kullanarak paralarını, seviyelerini yükselten hilecilere karşı önlem almak olarak gösteriliyor. Bilindiği üzere GTA Online üzerinde hileler kullanılarak oyun zevkini ciddi derecede düşüren kişilerin sayısı oldukça fazla. Rockstar uzun süredir bu duruma dur demek için çalışmalarını sürdürüyordu. Şuan da bakım çalışmasının sürdüğü GTA Online tam anlamıyla hilecilere karşı önlemlerle donatılıyor diyebiliriz. İlk olarak hile kullanılarak çoğaltılan sanal paralar silinecek ve bu hileleri kullanan kişilerin hesapları da silinecek.

Bu kişilerden bilmeden para aldıysanız, hileciler tarafından size gönderilen tüm paralar silinecek ama size ait hiçbir şeye dokunulmayacak. Rockstar hilecileri Cheater Pool adı verilen hilecilerin bulunduğu bir odaya atacak veyahut GTA Online’dan tamamen atılacak.

Rockstar’ın bu konuda siz dürüst oyunculardan bir isteği var. Oyun sırasında bu tür kişilere rast gelirseniz Pause menüsünde bulunan Online sekmesine gelerek Players bölümünü açın. Hile kullandığını gördüğünüz kişiyi Report bölümünden Exploits seçeneğini seçerek raporlayabilirsiniz.

Rockstar, hilecilere karşı ciddi olarak bir savaş başlatmış durumda. Bakalım bu konuda başarılı olabilecek mi?