GTA 5 satışları dokuz yıl sonra yavaşlamaya başladı

GTA 5 PlayStation 5

2013 yılında çıkan ve çıktığı günden beri en çok satan oyunlar arasında yer alan GTA 5’in satışları çıkışından beri gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

1997 yılında çıkan ilk oyunuyla hayatımıza giren Grand Theft Auto, yani GTA serisi, çıktığı ilk günden beri oyun dünyasının en başarılı serileri arasında yer alıyor. Ancak serinin 2013 yılında çıkan son oyunu GTA 5 öylesine büyük bir başarı yakaladı ki kendisinden önce gelen GTA oyunlarını bile gölgede bıraktı.

İlk çıktığı dönemde kırılmadık rekor bırakmayan Grand Theft Auto, çıkışından üzerinden geçen dokuz yıl boyunca da en çok satan oyunlar arasında kalmayı başardı. Bu sayede dünya genelinde milyonlarca kopya satan oyun, dokuz yılın ardından nihayet yavaşlama emareleri göstermeye başladı.

GTA 5 için 4 kritik tüyo

GTA 5, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 1 milyon kopya sattı. Bu da son çeyreği, oyunun çıkışından beri en az kopya satılan çeyrek yaptı. Elbette dokuz yıl önce çıkan bir oyun için hala 1 milyon kopya satabilmek inanılmaz bir başarı ama oyunun önceki çeyreklerdeki satış rakamlarına bakıldığında bariz bir düşüş yaşandığı görülüyor. Gerçekleşmesi dokuz yıl sürdü ama sonunda Grand Theft Auto 5’in de nefesi kesilmeye başladı. Yine de bugüne kadar 170 milyon kopya satan oyun, tarihe tüm zamanların en başarılı oyunlarından biri olarak geçecek şüphesiz.

Neyse ki Rockstar Games çok yakında satış listelerini altüst edecek yeni bir Grand Theft Auto oyunuyla oyun severlerin karşısına çıkacak. Bildiğiniz gibi GTA 6 için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Oyunun çıkışı için net bir tarih verilmemiş olsa da önümüzdeki iki üç yıl içinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Twitter bir haftada 1.3 milyon kullanıcı kaybetti