GSM Borç/Alacak Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

e-devlet

E-Devlet üzerinden GSM Borç/Alacak Sorgulama işleminin nasıl yapıldığını anlatıyoruz. GSM veya internet sağlayıcınızdan alacağınız çıkabilir!

Türkiye’nin dijitalleşmesinde en büyük katkısı olan E-Devlet sistemi her geçen gün yeni özellikler sunmaya devam ediyor. E-Devlet geçtiğimiz aylarda Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri özelliğini duyurmuştu.

e-Devlet ismi değişiyor! İşte yeni ismi!

Bu özellik sayesinde GSM operatörlerinizden veya internet sağlayıcılarınızdan alacaklı olup olmadığınızı öğrenebiliyorsunuz. Tek tıklama ile tüm GSM operatörler ve internet sağlayıcılar üzerinden sorgulama yapan bu özelliği nasıl kullanabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

GSM Borç/Alacak Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

  1. Adım: E-Devlet’e girin.
  2. Adım: E-Devlet’ten Kurumlar>Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bölümüne girin.
  3. Adım: Açılan ekranda Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri seçeneğine tıklayın.
  4. Adım: E-Devlet’e giriş yapın.
  5. Adım: Bu işlemleri uyguladıktan sonra sorgulama işlemi otomatik olarak yapılacaktır.

GSM Borç/Alacak Sorgulama

Bu sorgulama ile Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone operatörlerinin yanında Millenicom, Superonline, TTNET, TurkNet, Vodafone Net, Türksat Kablo TV, Digiturk ve D-Smart’tan da alacak veya borcunuz var mı görebiliyorsunuz.

Yaptığımız sorgulama sırasında bizim ne alacağımız ne de borcumuz çıktı. Muhtemelen sizin de öyle çıkacaktır. Alacağınızın çıkması zaten çok düşük bir ihtimal 🙂