Google’dan Yeni İşletim Sistemi!

Googledan Yeni Isletim Sistemi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Google, hali hazırda bünyesinde bulununan işletim sistemlerine bir yenisini daha ekliyor.

Çalışmalarına arama motoru olarak başlayan Google, zamanla çalışma alanını genişleterek daha kapsamlı bir noktada hizmet vermeye başladı.

Google'dan Yeni Isletim Sistemi!

Mobil alanda da hızlı bir gelişme içerisinde olan teknoloji devi, yeni bir işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Arama motoru devi, Chrome OS ve Android’den sonra üçüncü bir işletim sistemi ile gündemde yer almaya hazırlanıyor. Geliştirilen bu işletim sisteminin ilk detayları ise The Information’da ‘Nesnelerin İnterneti’ adıyla yerini buldu.

Bu tür cihazların kontrol altında tutulması için gündemde olan yeni Brillo adı verilen işletim sisteminin devreye gireceği belirtiliyor. Çok kısıtlı bir donanıma sahip olan bu işletim sistemiyle çalışan cihazların, Google’ın etkinliklerinde duyurulacağı iddiaları ağırlık basıyor. Ancak bu konuda evler için teknolojik ürünler tasarlayan ve geçtiğimiz yıl teknoloji devinin bünyesine giren Nest’ten bağımsız bir şekilde kendini göstereceğine dair bilgiler gelmiş durumda.

28 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek olan Google I/O lansmanında tanıtılması beklenen bu yeni işletim sistemi dışında, Android’in Major adlı sürümünün de tanıtılacağı bilgiler arasında.

Apple, Lightning Dock’u Tanıttı!