Google, yeni Fitbit akıllı saatler çıkaracak

yeni Fitbit

Pixel Watch ile kendi markasını taşıyan ilk akıllı saati çıkaran Google, buna rağmen yeni Fitbit modelleri de çıkarmayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi Google, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Google I/O 2022 etkinliğinde kendi markası altında çıkaracağı ilk akıllı saat olan Pixel Watch’u tanıttı. Şu anda akıllı saat ve akıllı bileklik piyasasında önde giden şirketlerden biri olan Fitbit’i 2019 yılında satın alan Google, Fitbit ekibini ve mülkiyetlerini de Pixel Watch projesinde değerlendireceği düşünüldü. Ancak görünüşe bakılırsa Pixel Watch çıkışı yeni Fitbit modellerinin gelmesine engel olmayacak.

Fitbit’in kurucularından olan ve şirketin Google tarafından satın alınmasının ardından Google’ın giyilebilir teknolojiler departmanının başına geçen James Park, Fitbit ile Pixel Watch’un farklı amaçlara hizmet ettiğini ve Pixel Watch’un çıkışının yeni Fitbit modellerinin gelmesine engel olmayacağını söyledi.

Fitbit akıllı saatler artık horlamayı algılayacak

Park’a göre Pixel Watch, Fitbit akıllı saat ve bilekliklerinden ziyade Apple Watch’a rakip olacak bir akıllı saat. Öte yandan Fitbit’in ürünleri ise daha çok fitness ve sağlık takibi için kullanılan cihazlar. Bu yönüyle de Apple Watch gibi cihazlardan ayrılıyorlar.

James Park, Fitbit’in yeni ürünlerini ne zaman göreceğimiz konusunda net bir açıklama yapmadı. Şimdilik sadece yeni modeller geleceğini söylemekle yetindi.

Goolge cephesinden gelen bu açıklama, Fitbit’in bir süre daha kendi ürünleriyle piyasada kalmaya devam edeceğini gösteriyor. Ancak elbette uzun vadede bu durum değişebilir.

USB-C’ye geçiş iPhone 15 ile olabilir