Google, Windows ve Android entegrasyonunu geliştirmek için çalışıyor

Google, Windows ve Android entegrasyonunu geliştirmek için çalışıyor

Google, Apple’ın ekosistemindeki insanlar için yaptığını Android ve Chrome kullanıcıları için yapmak istiyor. İşte detaylar.

Bugün Google CES 2022‘de, Apple dışındaki cihazları kullananların platformlar arasında sorunsuz bir şekilde kurulum yapmasına, bağlanmasına ve paylaşmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi haberi duyurdu. Bu duyuru, mevcut Fast Pair ve Chromecast yeteneklerini daha fazla ürüne genişletmenin yanı sıra Android telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar arasında veri paylaşımını iyileştirmeyi içeriyor. Aslında Google, “Android ile ilk kez, Windows gibi diğer platformlar için de geliştirmeye odaklandık” ifadelerini kullandı.

Google, Windows ve Android entegrasyonunu geliştirmek için çalışıyor

Google, Android telefonunuzu dizüstü bilgisayarınıza hızlı bir şekilde bağlayabilmeniz için Fast Pair’i Windows bilgisayarlara getirmek için Acer, HP ve Intel ile birlikte çalışıyor. Ardından Bluetooth aksesuarlarını ayarlayabilir, metin mesajlarınızı senkronize edebilir ve Nearby Share ile dosyaları kolayca paylaşabilirsiniz. Bu özellik, bu yıl içinde belirli Windows PC’lere gelecek. Bu arada Google, Fast Pair’i giyilebilir cihazların, arabaların ve Bluetooth ses aksesuarlarının ötesinde, TV’ler ve akıllı cihazlar gibi şeyleri de içerecek şekilde cihazlara getiriyor. Pixel Buds ve bazı Fitbit saatleriyle zaten çalışıyor ve bu cihazlarda daha kolay kurulum sağlar. Birkaç hafta içinde, Chromebook’unuz Fast Pair özellikli kulaklıklarınızı açtığınızda otomatik olarak algılayarak tek bir tıklamayla onlara bağlanmanıza olanak tanıyacak.

Bu yıl içinde gelecek olan yeni Chromebook‘ların kurulumu da daha kolay olacak. Android telefonunuzu bağlayabilir ve Google hesabınız ve Wi-Fi şifreniz gibi kayıtlı veriler üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Şirket, önümüzdeki aylarda Google TV veya Android TV’ye kulaklık bağlamanıza izin vereceğini ve Fast Pair’in yeni Matter özellikli akıllı ev cihazlarıyla da çalışacağını söyledi.

NASA, Artemis I görevinde Alexa ses kontrolünü test edecek