Google, Wear OS’ye Gboard girişi ekliyor

Google, Wear OS'ye Gboard girişi ekliyor

Google, Gboard uygulamasını Wear OS’de kullanıma sunarak akıllı saatinizin telefonunuzda alışkın olabileceğiniz klavye deneyimine erişmesini sağlıyor. Artık Mobil cihazlarda olduğu gibi Gboard aracılığıyla mesaj göndermek için ses girişini kullanabilirsiniz.

Pek çok kişi, Google’ın Wear OS kullanımının en hafif tabirle hayal kırıklığı yarattığını kabul edecek. Akıllı saatlere güç sağlamak için tasarlanan işletim sistemi, Apple’ın kendi watchOS ve Samsung’un Tizen’iyle karşılaştırıldığında geride kalıyor. Google’a göre işler daha iyiye doğru değişmek üzere ve ilk adım Wear OS için Gboard’un duyurulması oldu. Yenilik, kullanıcıların yazı yazması için çok daha kolay ve daha hızlı bir yol getiriyor. Google’a göre Gboard, çoklu dil desteği, kaydırılabilir kelime önerileri, ses girişi, hareketle yazma ve tam bir QWERTY klavye getiriyor.

Google, Wear OS'ye Gboard girişi ekliyor

Wear OS zaten kendine ait bir klavyeye sahipken, Gboard’un tuşları, küçük bir ekranda yazmayı çok daha kolay hale getirebilecek daha iyi boşluklara sahip olacak. Gboard’un kelime önerileri, her bir seçeneği ayırt etmeyi kolaylaştıracak. Google, tüm bu özellikleri bir akıllı saatin küçük ekranına uyacak şekilde kaydırılabilir hale getirdi. Klavye, Wear OS tarafından desteklenen tüm dillerle çalışıyor ve varsayılan olarak cihazınızla aynı dilde olacak. Bununla birlikte, ekranın altındaki bir kısayola dokunarak mevcut seçenekler arasından seçim yaparak dilini hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. Böylece cihazın sunacağı kelime önerileri de değişecektir. Akıllı saat gelişmiş grafikler de sunacak. Artık saatinizde akıllı klavyenin emoji seçimini de kullanabilirsiniz. Güncelleme önümüzdeki günlerde Wear OS kullanıcılarına sunulacak. Google’ın yakında işletim sistemine üçüncü taraf desteği ekleyecek bir donanım yazılımı güncellemesi de sunması bekleniyor.

Stranger Things 4. sezon için ilk fragman yayınlandı