Google Stadia 2 ay tamamen ücretsiz oldu!

Google Stadia

Google Stadia pro versiyonu iki ay boyunca tamamen ücretsiz olacak. Stadia’dan yararlanmanız için yapmanız gereken tek şey Gmail hesabına sahip olmak.

Google Stadia önümüzdeki 48 saat içinde kullanımına başlayabileceğiniz tamamen ücretsiz olan bir kampanya başlattı. Gmail hesabınız ile Google Stadia’ya giriş yaparak pro versiyonunu iki ay boyunca tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. 2 ayın sonunda talep ederseniz aylık 9.99 dolardan aboneliğinizi devam ettirebilirsiniz. Eğer zaten Google Stadia’nın pro sürümüne aboneyseniz 2 ay boyunca herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.

Google Stadia için Pro abonelik bir nevi PS Plus aboneliğine benziyor. Abone olduğunuz sürece sürekli olarak ulaşabileceğiniz bazı oyunlar mevcut. Bu oyunlar tabi ki sürekli olarak güncelleniyor. Şu sıralar ücretsiz olarak pro üye olan kullanıcıların ulaşabileceği oyunları aşağıda listeledik:

Stadia

Huawei P40 serisi Çin’de piyasaya sürüldü! İşte fiyatı!

  • Destiny 2: The Collection
  • GRID
  • Gylt
  • SteamWorld Dig 2
  • SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech
  • Serious Sam Collection
  • Spitlings
  • Stacks on Stacks (on Stacks)
  • Thumper

Normal koşullarda Google Stadia, 4K/60FPS/HDR görüntü kalitesi ile kullanıcılarına hizmet veriyor. Ancak Covid-19 pandemi nedeniyle çoğu firmanın yaptığı gibi görüntü kalitesinde düşüş yapmak zorunda kaldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Oyun keyfini çıkarabilmek için en azından 1080p çözünürlüğe sahip olmamız gerektiğiniz düşünüyoruz. Google’da böyle düşünüyor. Yapılan açıklama şu şekilde:”İnternetteki yükü daha da azaltmak için, varsayılan ekran çözünürlüğünü 4K’dan 1080p’ye değiştiren geçici bir özellik üzerinde çalışıyoruz. Bu süre zarfında evde daha fazla kişi olması nedeniyle artan talep sayesinde, internet trafiği oldukça arttı ve bunu yapmak bizim için bir sorumluluk. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarda oyun oynayan insanların büyük çoğunluğu oyun kalitesinde önemli bir düşüş görmeyecek.”

Google Stadia hangi ülkelerde geçerli?

Google Stadia şu anda Türkiye’de kullanılamıyor. Dünya üzerinde 14 farklı ülkede hizmet veriyor. Bu ülkeler ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kanada ve Norveç. Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz belli değil.