Google riskli kullanıcılara güvenlik anahtarı veriyor

Google Arama kullanışlı bir özellik alıyor

Google, politikacılar ve insan hakları aktivistleri gibi saldırıya uğrama riski yüksek 10.000 kullanıcıya ücretsiz fiziksel USB güvenlik anahtarı veriyor.

Google yüksek riskli kullanıcılara güvenlik anahtarı veriyor. USB anahtarları iki faktörlü kimlik doğrulama sağlıyor bir parolanın ötesinde ek bir güvenlik katmanı oluşturuyor.

Google, yüksek profilli kullanıcılar için “gelişmiş koruma programına” katılımı teşvik etmek istediğini söylüyor.

Firma bilgisayar korsanları tarafından hedef alınan Gmail kullanıcılarına binlerce uyarı gönderdiği haberi üzerinde duruyor.

Google’ın Tehdit Analizi Grubu direktörü Shane Huntley yaptığı açıklamada, uyarıların Google’ın Eylül ayı sonlarında “çeşitli sektörlerden” yaklaşık 14.000 Gmail kullanıcısını hedefleyen bir kampanya tespit etmesinden sonra yapıldığını söyledi.

Google yüksek riskli kullanıcılara güvenlik anahtarı veriyor

Google yüksek riskli kullanıcılara güvenlik anahtarı veriyor

Bay Huntley, kampanyanın Rusya bağlantılı bir bilgisayar korsanlığı grubu olan APT28’den geldiğini ve insanları şifrelerini ifşa etmeleri için kandırmak için meşru görünmek üzere tasarlanmış bir e-posta kampanyası olan bir kimlik avı girişimi olduğunu söyledi.

Uyarıların haberinden kısa bir süre sonra firma, bilgisayar korsanları tarafından hedef alınma riski yüksek olan kullanıcıların hesaplarının güvenliğini artırmaya yönelik çabalarını duyurdu.

Google, 10.000 kullanıcıya ücretsiz “Titan” güvenlik anahtarı göndereceğini duyurdu.

Ayrıca Google kısa süre önce iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine “ek 150 milyon Google kullanıcısını otomatik olarak kaydetme” planlarını duyurdu ve bunu etkinleştirmek için iki milyon YouTube içerik oluşturucusuna ihtiyaç duydu.

Güvenlik anahtarı şifrenize sahip olan veya şifrenizi tahmin eden bir saldırganın hesabınıza erişmesini engellemek için hem “bildiğiniz bir şeyi” (bir şifre gibi) hem de “sahip olduğunuz bir şeyi” (telefonunuz veya güvenlik anahtarınız gibi) birleştirir.

Tesla aracı adam kaçırma suçunu engelledi: Polis gibi otomobil