Google Play Points programını genişletiyor

google play points

Google Play Points programını Japonya’dan sonra şimdi ABD’yde genişletiyor. İnternet devi böylece Android kullanıcılarını uygulama indirdikçe puan kazanmaya teşvike decek. 

Play Points programı geçtiğimiz yıl ilk defa Japonya’da hayata geçmişti. Japon Android kullanıcıları ücretli uygulamaları indirdikçe veya uygulama içi servislere abone oldukça puan kazanıyordu. Bu puanlarla ise Play Store üzerinde farklı ürünleri satın alabiliyorlardı.

Google Play Points programı ABD’de de kullanılacak

Program sayesinde kazanılan puanlar, programa dahil olan uygulamalarda da kullanılabilecek. Abonelik ücretlerinde, oyun içi satın almalarda veya Play Store’dan doğrudan yazılım ya da donanım ürünleri satın almada geçerli olacak.

Puan kazanma sisteminde ise, kademeli artış olacak. Yani belli bir seviyeyi geçen kullancılar artık harcadıkları her dolar için daha fazla puan kazanabilecekler. Havayollarının mil sisteminde de kullanılan bu puan kazanma yöntemi, insanları daha fazla harcama yapmaya teşvik edebiliyor.

Google’dan ödül puanı toplamak için ayrıca Google’ın Ödüllü Anketler uygulamasını da kullanıp kazançları birleştirmek mümkün olabiliyor.

Google doktorlar için özel arama motoru yapacak

Ödüllü Anketler uygulaması Türkiye’de kullanıma açıkken, Play Points uygulaması henüz ABD ve Japonya dışında kullanılamıyor ancak dünyaya yaygınlaşması çok da uzak olmasa gerek.

google play points