Google Play Pass geliyor!

Google Play Store

Google üyelik sistemine dayalı Google Play Pass sistemini test ediyor. Peki, Google Play Pass Android kullanıcılarına neler sunacak?

Son dönemde tüm firmaların üyelik sistemine geçmeye başlaması ile kullanıcılar neye üye olacağını şaşırmıştı. Xbox tarafında Game Pass ve Live Gold, PlayStation cephesinde PS Plus ve yurt dışında PS Now, Netflix, Apple cephesinde ise Apple Arcade ve Apple TV+, Spotify ve daha niceleri derken şimdi de Google bu işe girmek için kolları sıvamış durumda.

Google’ın Android platformunda Play Pass sistemini test ettiği bugün ortaya çıktı. Play Pass sistemi isminden de anlayacağınız gibi sadece Android cephesinde kullanıma sunulacak. Bu üyelik sistemi ile Android kullanıcıları reklam görmeden ve uygulama için satın alma seçeneklerine maruz bırakılmadan sistemde yer alan uygulamalara ve oyunlara erişebilecek.

Spotify abone sayısı ile Apple Music’e taş çıkarıyor!

Tabii bu erişim için Android kullanıcılarının ayda 4.99 dolar ödemesi gerekiyor. Şimdilik test aşamasında olan Play Pass sisteminin Android Q sürümü ile Amerika’da ve belli başlı Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Google Play Pass

Bu tip abonelik sistemleri ilk bakışta çok güzel görünebiliyor. Ancak servislerin artması ile kullanıcıların harcamaları da doğru orantıda artıyor. Şahsen 5-6 adet servise her ay 100 TL’nin üzerinde ücret ödüyorum. Daha buna Apple TV+, Apple Arcade ve uzun süre önce dondurduğum Xbox Game Pass dahil değil. Peki, siz hangi servislere abonesiniz?