Google Pixel Türkiye’de neden satılmıyor

Google Pixel 5 özellikleri

Google’ın akıllı telefon markası Pixel Türkiye’de neden satmıyor? İşte Google Pixel neden Türkiye’de yok sorusunun yanıtı.

Akıllı telefon sektöründe uzun yıllardır var olan markalardan birisi de Google. Bilindiği üzere günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisinin kullandığı Android mobil işletim sistemi Google’ın. Yani Google imzası taşıyor.

Google geçmişte olduğu gibi şimdi de kendi telefonlarını üretiyor. Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Google geçmişte LG’ye Nexus modellerini ürettiriyordu. Şimdi ise kendisi Pixel modelleriyle nabız yokluyor.

Hali hazırda 5. nesil Pixel modelleri satışa sunulmak üzere olsa da şimdiye kadar ülkemizde herhangi bir Pixel modeli resmi üretici garantisiyle satışa sunulmuş değil. Başka bir ifadeyle Google aradan yıllar geçmesine karşın Pixel’i Türkiye’ye getirmedi.

Google Pixel Türkiye’ye gelecek mi?

Peki ama neden? Pixel modelleri şimdiye kadar Türkiye’de neden hiç satmadı. Aslında cevap son derece basit. Satsa bile kimse almazdı. Çünkü Google cidden katı fiyat politikasına sahip bir şirket. Dolayısıyla kimse gidip de Pixel için fazladan birkaç bin TL ödemezdi.

Haliyle Google da bunun analizini yaptığı için şimdiye kadar Pixel’i Türkiye pazarına sokmaya sıcak bakmadı. Muhtemelen önümüzdeki süreçte de bakmayacaktır. Sonuçta hali hazırda Türkiye pazarı Çinli üreticiler tarafından domine edilmiş durumda. Bu saatten sonra ülkemizde katı fiyat politikasına sahip bir şirketin başarılı olması hayli zor görünüyor.

Oppo Reno 4 serisi Türkiye pazarına giriyor