Google Pixel modelleri güncelleme sonrasında 5G desteğini yitirdi!

Google Pixel 7

Güncellemeler her zaman güzel sonuçlar getirmeyebiliyor. İşte Google’ın Pixel güncellemesi sonrası yaşanan benzer bir durum.

Google Pixel modelleri güncelleme sonrasında 5G desteğini yitirdi! Bir Reddit kullanıcısı, Pixel 4a (5G), Pixel 5 ve Pixel 5a gibi 5G desteği olan eski Pixel modellerinin Mart güncellemesinden sonra artık 5G standalone (SA) ağlarına destek vermediğini belirtti. Bu üç modelin Qualcomm’un Snapdragon yonga setleri tarafından güçlendirildiğini, Google 6 ve Google 7 serilerinde bulunan Google Tensor yonga setlerinin kullanılmadığını belirtmek gerekir. Tensor çipleriyle güçlendirilmiş Pixel birimlerinin görünüşe göre bu durumdan etkilenmediği söyleniyor.

Google Pixel 7a

Basitçe söylemek gerekirse, 5G standalone (SA) ağı sadece 5G için tasarlanmış altyapıyı kullanır. Hızlı bir ağ yanıtı gerektiren otonom araçlar, uzaktan cerrahi ve diğer şeyler için süper düşük gecikme sunar.

pixel watch

Google Pixel modelleri güncelleme sonrasında 5G desteğini yitirdi!

T-Mobile, AT&T ve Verizon gibi ABD operatörleri, LTE ağlarını kullanarak hızlı bir şekilde 4G çekirdeğinin üstüne 5G hizmetlerini başlatmalarına izin verdiği için başlangıçta non-standalone 5G ağlarını (NSA) kullandılar.

Google Pixel cihazları

Eski Snapdragon yonga setleriyle güçlendirilmiş 5G Pixel cihazları, 5G SA ağlarına erişemiyorlar. Bir duyum kanalı, Google’ın en son Pixel takas stratejisinden sonra bu değişikliği yaptığını belirtiyor, bu da Tensor destekli Pixel’lerin 5G SA ağlarına bağlanmaya devam etmesi gerektiği anlamına geliyor. Yani sözün özü, eğer bir şekilde Snapdragon destekli eski Pixel cihazları kullanıyorsanız, yeni güncelleme sonrasında artık 5G teknolojilerinden yararlanamayacaksınız demektir. Google Pixel modelleri güncelleme sonrasında 5G desteğini yitirdi!

Apple Watch modelleri sonunda kameraya kavuşuyor olabilir