Google Pixel cihazlarından astrofotografi kalkıyor!

google pixel 4

Google, Pixel modellerindeki astrofotografi modunu kaldırmaya hazırlanıyor. Yıldız çekimleri yapmak artık geniş açı ile hayal olacak.

Google Pixel 5 ve 4a 5G kullanıcıları artık yıldızların fotoğraflarını çekmek için ultra geniş kameralarını kullanamıyor. Görünüşe göre Google, Google Kamera 8.1 güncellemesiyle merceğin astrofotografi özelliklerini kaldırdı. Bu özellik, Pixel 4’ün satış noktasıydı ve normal ve telefoto kameralarda mevcuttu. 4a 5G ve 5 yeni geniş açılı lenslerle duyurulduğunda, özellik de bunlara eklendi. Şimdi bu özellik iki kameralı Pixel modellerinin elinden alındı.

Astrofotografi özelliği, kullanıcıların gece gökyüzünü telefonlarını yukarı kaldırarak ve sabit tutarak, yakındaki bir nesnede dengeleyerek veya bir tripoda yerleştirerek yakalamalarını sağlar. Bu özellik telefonların diğer kameralarında hala mevcut, ancak Gece Görüş moduna gidip ultra geniş açılı kameraya geçerseniz artık “Astrofotografi için 1x’e yakınlaştır” şeklinde bir uyarı alacaksınız. Güncellemeden önce “Astrofotografi açık” yazıyordu.

Xiaomi Mi 11 resmi olarak tanıtıldı! İşte özellikleri!

Google, değişikliği neden yaptığını soran yorum talebimize yanıt vermedi, ancak uyarıyı ekleyerek düşük ışıkta fotoğrafçılık destek belgesini güncelledi; Önemli: Pixel 4a (5G) ve Pixel 5’te astrofotografi yalnızca 1x’e eşit veya daha büyük yakınlaştırma ayarlarında çalışır.

astrofotografi

Güncellemenin, çoğu insan özelliğin kaldırıldığını gerçekten fark etmeye başlamasından bir buçuk ay önce olduğu göz önüne alındığında, Google’ın neden değişiklik günlüğünde bahsetmeden kurtulabileceğini düşündüğü açık olabilir. Çoğu kişi tarafından gözden kaçırılmayacak bir özellik olsa bile, yine de bir telefonun reklamını yapmak için kullanılan yazılım özelliklerinin değişebileceğini hatırlatmak için duruyor. Tıpkı şimdilerde ücretli olan ama zamanında ücretsiz olarak lanse edilen Pixel’in Google Fotoğraflar’daki sınırsız orijinal kalitede depolaması gibi.