Google Pixel 4a XL gelecek mi?

Google Pixel 4a XL

Google Pixel 4a XL için üzücü haber geldi. Yayınlanan raporlarda, sadece bir adet uygun yollu Pixel 4a modelinin olacağı yer alıyor.

Google, geçtiğimiz yıl Pixel 3 ailesine uygun yollu olan Pixel 3a ve 3a XL modellerini eklemişti. Teknoloji devinin bu yılda da aynı politikayı Pixel 4 ailesine de uygulayacağı söyleniyordu. Render görselleri bile sızan bu model için bugün ilginç bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda, Google’ın bu yıl sadece tek bir adet Pixel 4a modeli tanıtacağı söyleniyor.

Google Pixel 4a XL bekleyenler için bu haber pek sevindirici olmayacak. Aktarılan bilgilere göre; Pixel 4a modelinde 5.7 inç büyüklüğünde ekran yer alacak. Mat bir arka yüze sahip olacağı söylenen telefonda parmak izi okuyucusu ekran yerine telefonun arka bölümüne konumlandırılacak.

Qualcomm’un 5G destekli Snapdragon 765 yonga setinden beslenecek olan telefonda minimumda 4 GB RAM yer alacak. Telefonda 64 GB dahili depolama birimi bulunacak ve bu alan microSD kart ile arttırılabilecek.

Galaxy S10 Lite tanıtıldı! İşte özellikleri!

3.5 mm kulaklık girişini de barındıracak olan bu modelde USB Type-C de yer alacak. Telefonun arka bölümündeki ana modeldeki gibi çift kamera kurulumu yerine 12.2 Megapiksel çözünürlüğünde tek bir adet kameranın yer alacağı söyleniyor.

Google Pixel 4a

Google’ın neden daha büyük ekranlı bir model tanıtmayacağını kestirmek aslında güç değil. Pixel modelleri dünya genelinde oldukça fazla satan bir model değil. Bu yüzden uygun yollu modeller ile Google pazardaki konumunu güçlendirmek istiyor.

Pixel 4a XL modeli büyük ekranlı olacağı için maliyet otomatik olarak artacak. Bu yüzden uygun fiyatlı tek bir model ile orta segmente odaklanmak mantıklı bir seçim.