Google Nexus Cihazları için yeni güncelleştirmelerini sundu!

nexus güvenlik güncelleştirmesi

Arama Motoru Devi Google, Nexus Cihazlarının güvenliğini arttırdı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Google, Nexus Cihazları için Kasım ayı Güvenlik Güncelleştirmelerini sundu. Bunu OTA yoluyla sundu. Kritik Sorunun nedeni ise Güvenlik Güncelleştirme Sertifikalarının, Cihazlarla Adresleme Problemi Sorunu yaşaması.

Bu da telefonda yer alan pek çok Uygulamanın, Güvenlik Açığı vermesine ve Hackerların saldırısına maruz kalmasına neden oluyor.

Bu ara Android denilince akla ilk gelen şey hep Güvenlik Açıkları olmaya başladı. Malware’i kodlayan Hackerlar; bundan birkaç gün önce Microsoft Word’un gizli dosyalarına ulaşarak Kullanıcıların şahsi E-Postalarına erişmişti.

Burada yer alan Kullanıcı Bilgilerini ele geçiren Hackerlar; Android’in başını fena halde belaya sokarak Tehlike Çanlarının çalmasına neden olmuştu.

nexus güvenlik güncelleştirmesi

Casus Yazılım, Microsoft yazılımı ile Android’in güvenliğini tehlikeye sokmuş oldu. En güvenli platform olarak bilinen iOS ve Android’de böyle bir sorunun yaşanması ise Kullanıcıları bir hayli endişelendirmiş.

Tüm bunları da dikkate alan Google; Nexus cihazlarına yeni bir güncelleştirme sunarak cihazlarının güvenlik sorunu yaşamasının da önüne geçmiş oldu.

Hangi model Sony Xperia’lar Android 6.0 Marshmallow’u alacak?