Google Keep beklenen özelliği sundu

Google Keep beklenen özelliği sundu

Şirketin not alma uygulaması Google Keep, uzun bir bekleyişin ardından gelen bir özelliğe kavuşuyor. İşte tüm detaylar.

Google, yanlışlıkla sildiğiniz birçok metni manuel olarak yeniden yazmak zorunda kalmamanıza yardımcı olabilecek bir sürüm geçmişi işlevi ekliyor. Araç, bir destek sayfasına göre notlarınızın ve listelerinizin önceki sürümlerini içeren bir metin dosyası indirmenize olanak tanıyacak. Yardım sayfası, Google’ın özelliği kademeli olarak herkese sunduğunu belirtiyor, bu nedenle eğer özelliği almadıysanız yakında alacaksınız diyebiliriz. Bir notun altındaki üç noktalı menüye tıklayarak Keep web uygulamasında özelliğe erişebilirsiniz.

Google Keep beklenen özelliği sundu

Android Police’in belirttiği gibi, Keep’in sürüm geçmişi şimdilik yalnızca web’de mevcut; notlarınızın önceki sürümlerini henüz Android veya iOS uygulamalarında göremeyeceksiniz. Dahası, özellik görüntüleri kapsamayacak, bu nedenle bir nottan bir fotoğrafı sildiyseniz, bu seçeneği kullanarak onu kurtaramazsınız.

Geri almak oldukça basit bir özellik ve Google’ın bunu şimdiye kadar Keep’te sunmamış olması biraz şaşırtıcı. Ne de olsa şirket, Google Drive uygulamalarında uzun süredir benzer işlevler sunuyordu. Uygulama da tuhaf çalışıyor diyebiliriz. Uygulamada sürüm geçmişini görmek ve bir dokunuşla bir notun önceki enkarnasyonuna geri dönebilmek yerine, bir dosya indirip metni manuel olarak tekrar kopyalamak zorunda kalabilirsiniz. Özellik çoğu açıdan dikkat çekici denebilir. Kısa sürede popülerliği de artacaktır. Zira notları kaybetmemek oldukça iyi bir lüks.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme: Zorlu şartlar için tasarlandı!