Google I/O 2024’ün Odağında Yapay Zeka Olacak

Google, önemli bir özellik sunmaya başladı

Google’ın yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacağı Google I/O 2024 etkinliğinin bu yılki yıldızı yapay zeka teknolojileri olacak.

Bildiğiniz gibi Amerikalı teknoloji devi Google, her yıl yaz aylarında özel bir etkinlik düzenleyerek, hem yeni ürünlerini hem de yeni hizmetlerini dünyayla paylaşıyor. Google I/O adını taşıyan bu yıllık etkinlik, hem Amerikalı teknoloji devi için hem de teknoloji dünyası için yılın en önemli etkinliklerinden birisi oluyor. Bu yüzden teknoloji dünyasında gözler şu anda Google I/O 2024 etkinliğine çevrilmiş durumda. 14 Mayıs Salı günü başlayacak olan etkinliğe artık çok kısa bir süre kala Google’dan etkinliğe dair önemli bir açıklama geldi. Görünen o ki Google I/O 2024 etkinliğinin asıl yıldızı yapay zeka teknolojileri olacak.

Bugün sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşım yapan Google, I/O 2024 etkinliğinin açılış konuşmasının tarih ve saatini açıklarken, “yapay zeka alanındaki son yeniliklerimiz için takipte kalın” diyerek, bu etkinliğin odağının yapay zeka olacağını duyurdu.

Google I/O 2024

Son bir iki yıldır I/O etkinliklerinde önemli bir yer tutan yapay zeka teknolojilerinin Google I/O 2024’ün başlıca gündem maddesi yapay zeka olacağı bir süredir konuşuluyordu. Neticede Google, son dönemde yapay zeka projelerini bir numaralı gündem maddesi haline getirmiş durumda. Gemini’nin resim yaratma özelliğinin karıştığı skandalın ardından bu alanda prestij kaybı yaşayan şirketin, I/O 2024’te yeni yapay zeka modelleri tanıtarak prestijini düzeltmek isteyeceği düşünülüyor.

Öte yandan Google’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da I/O etkinliğinde yeni ürün ve hizmetlerini tanıtması bekleniyor. Bu yüzden bu etkinlikte yeni Pixel modellerinin de tanıtılmasına, ya da en azından ilk detaylarının paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Realme GT Neo6 Resmen Tanıtıldı