Google güvenlik uyarıları için düğmeye bastı!

Security tips KW image.max 1000x1000 1280x720 1

Google güvenlik uyarıları için Android platformunda yeni bildirimleri test etme başladı. Güvenliğinizi böyle sağlayabilirsiniz.

Google, ciddi bir güvenlik sorunu ortaya çıktığında şirketin Google Hesabı abonelerini uyarmak için yeni bir süreci nasıl kullanmayı planladığını açıkladı. Hatırlayacağınız üzere 2015 yılında, Google Hesaplarıyla ilgili bir güvenlik sorunu olduğunda insanları bilgilendirmek için Android uyarıları kullanılıyordu. Bu bildirim, örneğin birinin hesabı saldırıya uğradıysa görünüyordu. Yeni bildirimlerle Google, e-posta yoluyla bir güvenlik sorunu haberi alanlara kıyasla, bu yöntemi ile kullanıcıların geri dönüşünde 20 kat artış gördü. Google güvenlik için şimdi de farklı atılımlar yapmaya hazırlanıyor.

Google, kullanıcının açtığı Google uygulamasında ortaya çıkacak yeni bir güvenlik uyarısı yayınlayacağını ve bir sorunu çözmesine yardımcı olacağını belirtiyor. Bu yeni uyarıların sahtesi hackerlar tarafından yapılamıyor. Bu nedenle bir Google uygulamasında biri görünürse, kullanıcı bunun gerçek olduğundan emin olabilir. Bu özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde sınırlı bir şekilde kullanıma sunulacak ve daha geniş bir dağıtımın 2021’in başlarında başlaması bekleniyor.

Google güvenlik

Google ayrıca bugün Google Asistan için yeni bir Misafir modu eklediğini duyurdu. Misafir modu ile, Asistan etkileşimlerinizi cihazınız yerine başka bir yere kaydetmek için basit bir sesli komut kullanabilirsiniz. Google Asistan’ın tam kişiselleştirilmiş sürümünü tekrar almak için istediğiniz zaman Misafir modunu da kapatabilirsiniz. Az önce Google Asistan’a söylediklerini silmek için sesini de kullanabilirsin. Ve ikincisi artık gizlilik ve güvenlikle ilgili daha fazla soruyu anında yanıtlayacak.

Google Story işine girdi! Haberlerde yeni dönem başlıyor!

Google, “Gizliliğinizi kontrol etmeyi kolaylaştırmak için, yalnızca birkaç dokunuşla ziyaret ettiğiniz yerleri ekleyerek veya düzenleyerek ve Arama başlangıç ​​noktası olduğu için Yakın zamanda Zaman Çizelgesinde Konum Geçmişi verilerinizi doğrudan düzenleyebileceksiniz.

Google, günde 100 milyondan fazla kimlik avı girişimini engellediğini iddia ediyor. Google Play Protect, kötü amaçlı yazılım ve diğer sorunları arayan her gün 100 milyondan fazla uygulamayı tarıyor.