Google Kullanıcılarını Şaşkına Çevirdi!

Google Kullanicilarini Saskina Cevirdi

Teknoloji devi Google, kullanıcılarına yaptığı şakalarla çok şaşırttı.

1 Nisan denilince her zaman akıllara yapılan şakalar gelir. Google’ın yaptığı 1 Nisan şakaları ise oldukça şaşırttı.

Google Kullanicilarini Saskina Cevirdi!

Teknoloji devi kullanıcılarına 1 Nisan şakası yaptı, herkesin diline dolandı. 2013 yılında Burun Beta şakasıyla hafızalara kazınan teknoloji devi kullanıcıları için birçok şaka hazırlamış. Dünya genelinde şaka günü olarak bilinen 1 Nisan’da teknoloji devi boş durmadı. Kullanıcılarına ufak çapta şakalar hazırlayan şirket, özellikle 2013 yılında yaptığı Burun Beta şakasıyla gündeme gelmişti. Telefonlardan koku gönderebileceğini söyleyen Google, o yıl herkesi şaşırtmayı başarmıştı.

Teknoloji devinin bu yıl hazırladığı şakalara gelin beraber bakalım;

1- “Dial-up Modu”

Google Fiber’in YouTube hesabından paylaştığı Dial-up isimli videosunda yavaş internetin ne kadar güzel olduğu ve bu yavaşlıktan kaynaklanan donmalar ön plana çıkartılıyor.

2- Elgoog

Şirketin bir diğer şakası ise Elgoog. Google’ın tersten yazılışı olan Elgoog web tarayıcınıza ‘com.google’ yazdığınızda ekrana geliyor. Arama motorunun ana sayfası ters çevrilmiş bir şekilde açılıyor.

Google Kullanicilarini Saskina Cevirdi!

3- Google Maps Pac-man

Atari salonlarının vazgeçilmez oyunu Pac-man şimdi Google Maps’te. Teknoloji devi 1 Nisan şakası olarak Pac-man oyununu Maps servisine getirdi. Bu yeni özellik ile bulunduğunuz konumdaki sokaklarda harita üzerinden Pac-man oynanabiliyor.

4- Google Panda

Teknoloji devi, Japonya için yeni teknolojik ürününü duyurdu. Panda ismindeki sevimli oyuncak ses komutları ile çalışıyor. Sesli asistanların yerini alacağı söylenen Panda, beğenilen şakalar arasında yer alıyor.

5- The Keyless Keyboard

Parti düdüğü şeklindeki The Keyless Keyboard sayesinde elleriniz müsait olmadığı zaman üfleyerek yazı yazabiliyor ve cihazınıza komutlar verebiliyorsunuz. Google’ın müziplikleri gerçekten takidr edilesi…

6- #Chromeselfie

Teknoloji devinin bir başka şakası ise web tarayıcısı Chrome’un Android platformundaki uygulaması geçtiğimiz günlerde güncellenerek selfie özelliğine kavuşmuştu. Chrome uygulamasında ayarların bulunduğu sağ üst kısımdaki üç noktaya tıklandığı zaman Tepkini Paylaş seçeneği açılıyor. Bu seçeneğe tıkladığımız zaman telefonunuzun ön kamerası açılıyor ve selfie çekip paylaşabiliyorsunuz.

7- Smartbox

Google’ın son 1 Nisan şakası ise Smartbox. Genellikle Amerika’daki evlerin önünde görmeye alışkın olduğumuz posta kutusuna farklı bir soluk getiren Google, posta kutularına Android işletim sistemi ile akıllandırıyor. İnsanlar postalarını Smartbox ile gönderdiği zaman posta ile gönderilen kokuları da hissedebiliyor.

USB 3.1 Geliyor!