Facebook bildirim sekmesi güncelleniyor!

facebook bildirim sekmesi takvim ve hatirlatici

Facebook hakkında artık neredeyse her hafta yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşıyoruz. Bu sefer gündeme gelen yenilik ise Facebook’un bildirim sekmesiyle alakalı. Facebook, bildirim sekmesini güncelleyerek daha kullanışlı bir hale getirecek. Detayları haberimizde.

facebook-bildirim-sekmesi-takvim-ve-hatirlatici

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, son aylarda yeni özellik ve servisleriyle hemen her hafta gündeme geliyor. Ciddi bir değişim içerisine giren Facebook’un yenilikleri saymakla bitmiyor. Bu sefer gündeme gelen yenilik, Facebook uygulamasının bildirim sekmesiyle alakalı.

iOS ve Android uygulamaları için bildirim sekmesini güncelleyen Facebook, bu yeniliği birkaç hafta içerisinde App Store ve Google Play Store uygulama marketlerinde yayınlayacak. İlgili yenilik, bildirim sekmesinin kullanışlılık seviyesini artıracak ve daha faydalı bir hale getirecek.

Facebook deneyimini daha fazla kişiselleştirmek adına yapılacak olan bu bildirim sekmesi güncellemesi aslında temelde tek bir amaca sahip. Bu amaç, Facebook’un size özel daha detaylı içerikler sunmasıyla ilgili. Örneğin katılacağınızı belirttiğiniz bir etkinlik yaklaştığında Facebook bunu size bildirim olarak sunacak. Veya listenizden bir arkadaşınız sizin yaşadığınız şehre gelince bu bilgi de yine bildirimler sekmesinde görünecek. Takip ettiğiniz televizyon programlarının Facebook sayfasını beğendiyseniz, programların yeni bölümü yayınlanacağı zaman da yine bildirim alacaksınız.

Bu şekilde çok farklı içerikleri, kişisel tercihlerinize ve konum bilginizi paylaşma durumunuza göre bildirim olarak alabileceksiniz. Bu yenilik aynı zamanda Facebook’un M isimli kişisel asistan projesiyle de ilgili olabilir. Yani artık Facebook bildirim sekmesi bir hatırlatıcı gibi de çalışabilecek.

Google Glass, otizm hastalarına yardımcı olacak!