Google Drive dosya şifrelemeyi destekleyecek

Google Drive

Google’ın bulut sistemi olan Google Drive, çok yakında yerel dosya şifrelemeyi ve şifre çözmeyi destekleyebilir. İşte detaylar.

Google Drive, bildiğiniz gibi dosyalarınızı hem masaüstünde hem de mobil cihazda çevrimiçi depolamanın ve yedeklemenin harika bir çözümü olarak gösteriliyor. Ancak, hesaba erişim sağlayan biri bulutta depolanan tüm dosyalara erişebileceğinden, dosyaların en güvenli olmadığı iddia edilebilir.

Bugün ise gelen sızıntılar Drive’ın daha güvenli olacağını bizlere gösteriyor. Google’ın Drive’da yerel olarak dosya şifreleme ve şifre çözme desteği üzerinde çalıştığı bugün yeni APK. dosyası ile ortaya çıktı.

APK dosyasında, şifrelenmiş dosyaları doğrudan Drive uygulamasında açmanın yanı sıra bu dosyaları indirme ve şifresini çözme becerisinden bahseden kod görülüyor. Şu anda Google Drive, dosya şifrelemeyi veya şifre çözmeyi yerel olarak desteklemiyor. Dosyaların ve belgelerin onlara ekstra bir güvenlik katmanı sağlamasını sağlayan üçüncü taraf uygulamaları var. Ancak yerel olarak desteklenmesi çok daha güzel olacak.

Google Drive

Bu yeni özelliğin küresel olarak ne zaman kullanıma sunulacağı veya herkese sunulup sunulmayacağı henüz belli değil. Google, bu şifreleme / şifre çözme özelliğini, en son Google Fotoğraflar renkli pop filtresinde olduğu gibi, Google One aboneliği aracılığıyla premium bir hizmet olarak da sunabilir.

Instagram, Facebook ve Twitte’a Türkiye’den ceza!

Güvenlik konusunda son yıllardaki hamleleri ile isminden söz ettirmeyi başaran internet ve teknoloji devi, 2021 yılında da bu alandaki atılımlarına devam edecek gibi görünüyor. Umarız Google’ın gizlilik konusundaki kötü şöhreti bir an önce son bulur.