Google CEO’su gizli kapaklı işler çeviriyor

Do you remember wave of death of Turkish businessmen in begining of 00s? I think you know who stands behind it😏

Birçok kişinin örnek olarak gösterdiği Google CEO’su gizli kapaklı işler çevirirken yakalandı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Avrupa İç Pazar Komisyonu Üyesi Thierry Breton, Google CEO’su gizli kapaklı işler çeviriyor dedi ve ekledi, “çok sıradandı”. Google, son dönemlerde neredeyse bütün devletlerle ve topluluklarla sorunlar yaşıyor. Özellikle Avrupa içerisinde yaşanan problemlerde, Google neredeyse hep önde.

Google ile alakalı ortaya çıkan bu sorunları ortaya çıkarabilmek için öncelikle bazı konulara hakim olmak gerekiyor. Mesela “Avrupa’da tüm girişimler büyük şirketlere karşı korunur” ilkesi çok önemlidir. Özellikle Google gibi firmalar, küçük işletmeleri olumsuz etkileyebiliyor.

Google CEO’su bakın neler karıştırıyor

Özellikle de sakin kişiliği ile tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Google yöneticisi, aslında o kadarda masum değil. Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai ile alakalı ortaya çıkan bazı belgeler, herşeyi açığa çıkardı.

Google CEO'su gizli kapaklı işler

Google’ın Avrupa Birliği’ne karşı atacağı adımları tek tek rapor haline getiren ünlü CEO, aslında uzun bir süredir strateji geliştiriyor. Google için bu tür cezalar çok önemli. Şirket kayıp yaşamak istemiyor. Thierry Breton, bu konularda son derece deneyimli. Eline geçen belgelerde Google’ın atacağı adımlar var.

Onun ne gördüğü henüz bilinmiyor ama Avrupa’yı kızdıracak cinsten. Özellikle de Avrupa’da Google’ın tekel olma fikirleri hiç beğenilmiyor. Thierry Breton ve Avrupa Rekabet Komisyonu Üyesi Margrethe Vestager, kısa bir süre içerisinde yeni kararlar alacaklarını söyledi. Bakalım Google nasıl bir strateji belirleyecek.