Google deneysel sosyal medya servisini kapatıyor

gogole deneysel

Yine Google, yine batan bir sosyal medya servisi… İnternet devinin, neredeyse YouTube dışında hiçbir sosyal medya servisi tutmuyor.

Google deneysel sosyal medya servisi Shoelace’i kapatacağını açıkladı. Bu ismi daha önce duymamış olabilirsiniz, endişelenmeyin, dünyada neredeyse kimse duymadı.

Google deneysel uygulamalar yaratıyor ama tutmuyor

Sadece ABD NewYork çevresindeki Google kullanıcılarına hizmet etmek için bir sene önce devreye giren Shoelace, ilgi görmeyince, bir sene sonra kepenklerini indiriyor.

Google’ın deneysel uygulamalar geliştiren departmanı Area 120 tarafından yayınlanan uygulama, teorik olarak bir randevulaşma uygulaması. İnsanların, dijital dünya dışında buluşup görüşebilmeleri için tasarlanmış uygulama, elbette ilgi görmedi.

İnsanların WhatsApp grupları, Facebook grupları gibi sayısız gruplaşma imkanı varken, dışarıda görüşmek için ayrı bir uygulamaya ihtiyaç duymaması da uygulamanın sonunu getirdi.

Pentagon neden ufo videoları paylaştı?

İnsanların ilgi alanlarına göre görüşmelerine imkan tanıyan uygulamanın sadece iOS cihazlarda ve NYC çevresinde çalışması da başarısızlıkta etkili oldu.

Google şimdi 12 Mayıs’ta uygulamayı tamamen kapatacağını tüm kullanıcılara duyurdu. İntert devi de daha önce, yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan Google+ servisini, rakiplerinin yanında çok cılız kaldığı için öldürmüştü. Google+ ise internet devinin Facebook’a karşı büyük umutlarla geliştirdiği bir servisti. Tüm alt yapısını da bu sosyal medya üzerine kuran internet devi yine de kullanıcılarını Google+ kullanmaya ikna etmeyi başaramamıştı.

gogole deneysel

İnternet devinin sosyal medya denemeleri maalesef hep aynı sonla yaklaşıyor. Eğer ileride Google’ın verdiği bir “sosyal medya yöneticisi aranıyor” ilanıyla karşılaşırsanız, aklınızda olsun.