Google çöken hizmetler hakkında açıklama yaptı işte detaylar

abd hükumeti google

ABD merkezli teknoloji devi Google, çöken hizmetler ile ilgili önemli bazı açıklamalarda bulundu. Hadi gelin bu açıklamaların ayrıntılarına birlikte bakalım.

YouTube başta olmak üzere Google, çöken hizmetler ile alakalı konuştu. Gmail, Google dökümanlar, Google arama ve Google drive gibi son derece kritik hizmetlerde yoğun aksaklıklar yaşandı. Şirkete bunun sebebi sorulduğunda cevabı aslında pek şaşırtmadı.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre, teknik sorunlar nedeniyle bu hizmetlerin çöktüğü ortaya çıktı. Ayrıca tüm hizmetlerin hızlı bir şekilde yeniden başlatıldığı ifade edildi. Böylece kullanıcılar mağduriyet yaşamadan problem giderildi.

Google servislerinin çökmesi tüm dünyayı etkisi altına aldı

Bütün verilerin Google platformunda olduğu bir gerçek. Sizlerin internet üzerinden yaptığı aramalardan gelen mail detaylarına kadar her şey bu şirketin sunucularında saklanıyor. Yani son derece değerli bir veri tabanına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

 Google çöken hizmetler

İşte tam da bu nedenle Google, diğer firmalara göre biraz daha dikkatli davranmaya çalışıyor. En ufak bir hata bile kullanıcıların banka hesapları dahil olmak üzere herşeyi ortaya çıkarabilir. Elbette bunun olmasını hiç kimse istemez.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre, dahili depolama kotasındaki sorunlar nedeniyle kimlik doğrulama sistemi çöktü. Firma, konuşmasının devamında kullanıcılardan konuyla alakalı özür diledi. Ayrıca gelecekte böyle bir şeyin yaşanmaması için bazı tedbirler aldıklarını ifade etti.

İlk başlarda birçok kişi bu kısıtlamanın sadece Türkiye’de geçerli olduğunu düşündü. Özellikle son zamanlarda yaptırım tehditlerinin ortaya atılması bu sonucu ortaya çıkarabilirdi. şu anda herkes Google tarafından yapılacak diğer açıklamaları bekliyor.

Sizce Google tarafından geliştirilen uygulamalar gerçekten güvenilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere paylaşabilirsiniz.