Google Chrome uzantıları için yeni izinler yolda

Google Chrome

Google Chrome uzantıları için yeni ve iyileştirilmiş izinler çok yakında sunulacak. Artık kullanıcı güvenliği ön planda tutulacak.

Google Chrome uzantıları tarayıcıya fazladan işlevsellik ekleme konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Ancak son zamanlarda, uzantılar bir veri güvenlik açığı ve gizlilik saldırıları kaynağı haline geldi. Bu soruna cevap olarak Google, 2021’de Chrome’a ​​gelen ve kullanıcılara uzantılarla hangi verilere erişilebileceği konusunda daha fazla denetim sağlayacak yeni güvenlik özelliklerini duyurdu.

Şu anda, web sitelerine bir uzantı erişimi verdiğinizde, kullanıcının ziyaret ettiği tüm web sitelerine erişim sağlıyor. Chrome yakında bunu değiştirecek ve uzantıların yalnızca kullanıcının erişim izni verdiği belirli web sitesine / alana erişmesine izin verecek. Kullanıcılar yine de tüm web sitelerine erişim izni verebilecek. Ancak bu artık varsayılan olmayacak.

Google Chrome uzantıları

Google ayrıca, uzantıların toplanan verilerle ne yaptığını herkese açık bir şekilde göstermesini veya başka bir deyişle gizlilik politikasını göstermesini isteyecek. Bilgiler görsel olarak çekici ve anlaşılması kolay bir şekilde sunulacak ve kullanıcılar bunu bir uzantının güvenilir olup olmayacağına karar vermek için kullanabilecek.

Android uygulamalara bomba özellikler geliyor: Apple’ın gözleri yaşlı

Google, bu özellikler için belirli bir çıkış tarihinden bahsetmedi. Yalnızca 2021’de herkese sunulacaklarından bahsetti. Muhtemelen 2021 yılı Google için güvenlik yılı olacak. Hem Android hem de diğer uygulamaları için gizliliğe odaklanacak olan internet devi, bakalım rakibi Apple gibi bu konuda başarılı olabilecek mi?