Google Chrome Kullanıcıları Tehlikede!

Google Chrome Kullanicilari Tehlikede

Dünyanın en popüler web tarayıcılarından olan Google Chrome kullanıcılarını tehlikeye atan yeni bir açık tespit edildi.

Arama motoru devinin fark edemediği açığı bulan hackerlar, bu sayede kullanıcıların özel bilgilerine erişebiliyorlar.

Google Chrome Kullanicilari Tehlikede!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Chrome web tarayıcısında tespit edilen yeni bir açık kullanıcıların özel bilgilerini tehlikeye atıyor. Teknoloji dünyası yeni ortaya atılan bu söylenti ile çalkalanırken, 1.5 milyon Chrome kullanıcısının özel bilgileri tehlikede. Ortaya atılan iddialara göre hackerlar, Chrome’daki bir açıktan yararlanarak 1.2 milyon kullanıcının özel verilerini çaldı.

ScrapeSentry isimli bir güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre, hackerlar 1.2 milyon kullanıcının verilerini, Chrome üzerinden bir IP üzerine yönlendirmişler. Bunun için de popüler bir eklentiyi kullanmışlar. Ancak Google bu iddia karşısında sessizliğini korumayı tercih ediyor.

Araştırma şirketinin tespit ettiği kötü niyetli eklentinin ismi Webpage Screenshot olarak biliniyor. Söz konusu eklenti ortaya atılan bu iddialar sonrasında Google’a yapılan bilgilendirme sonrasında uygulama marketinden kaldırıldı.

Uygulamanın amacı, kullanıcıların web üzerinden ekran görüntülerini alıp bunları daha sonra düzenlemesini sağlamak. Güvenlik araştırmacıları ücretsiz olarak dağıtılan yazılımların nereden nasıl kazanç sağladığını dikkatle incelemek gerektiğini ve bu yazılımlara şüpheyle yaklaşmak gerektiğini vurguluyor.

Linkedin Online Eğitime mi Geçiyor?