Google Chrome anılar özelliği geliyor: Geçmiş toplu bir şekilde gösterilecek

1cd1ae70 a54d 11ea bfde cc248637958d scaled

Google Chrome anılar özelliği şimdilerde merak edilen güncellemeler arasında yer alıyor. Bu güncellemenin Canary sürümünde toparladıktan sonra geleceği düşünülüyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Sürekli olarak yapılan güncellemelerin bir sonucu olan Google Chrome anılar özelliği yakın takip altına alındı. Bildiğiniz üzere Google herhangi bir değişiklik veya güncelleme yapmak istediğinde bunu genellikle Canary sürümü ile gerçekleştiriyor. Bu seferki yine aynı şekilde mevcut sürüm için hazır hale getirildi.

Anılar özelliği ilk defa tartışmaya açıldı. Bu özellik şu an için Canary’de “://flags/#memories” adresi üzerinden kullanıma açık. İsteyen herkes dilediği gibi kullanabilir. Tarayıcıyı başlatmanız ile birlikte sekme gruplar ya da yer işaretleri listeli halde karşınıza çıkıyor. Böylece geçmiş özelliğini ayrıntılı bir şekilde görebiliyorsunuz.

Anılar ve geçmiş özelliklerinin farkı ne?

Google tarafından geliştirilen anılar özelliği aslına bakacak olursak geçmiş özelliği ile son derece yakın görünebilir. Fakat aralarındaki en büyük fark tamamen tasarım ile ilgili. Bildiğiniz üzere Google üzerinden geçmiş kısmını açtığınızda karşınıza sadece düz bir liste çıkıyor.

Google Chrome anılar

Anılar özelliği ise bunu daha derli toplu ve farklı bir şekilde yapıyor. Karşınıza web sitelerinin amblemleri ile birlikte aynı zamanda ne zaman giriş yaptığınız ya da sitenin genel görünümü gibi detaylara erişmek mümkün. Böylece herhangi bir şey aradığınızda hızlı bir şekilde bulmanız kolaylaşıyor.

Hamilelik sona mı erecek? Yapay rahim kullanılarak embriyo büyütüldü!

Google şimdilik bu özelliği sadece Canary sürümünde veriyor. Böylece kullanıcıların geri bildirimleri sayesinde özellik daha fazla geliştirilecek. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.