Google Chrome Android’de de karalara bürünebilir!

Chrome

Google Chrome’un Windows ve macOS’te testlerine başladığı koyu renk modu özelliğinin şimdi de Android’de test edildiği ortaya çıktı. Android Q ile Chrome’un mobil sürümünde de koyu tema seçeneği yer alabilir.

Son dönemde uygulamala geliştiricileri uygulamalarını koyu renk modu ile güncellemeye başlamıştı. Göz sağlığı için özellikle geceleri büyük fayda sağlayan koyu renk modu furyasına şimdi de Chrome katılıyor.

Google’ın internet tarayıcısı Chrome‘da, geçtiğimiz hafta Windows ve macOS platformlarındaki uygulamasında koyu renk modu test edilmeye başlanmıştı. Sistem arayüzüne göre otomatik olarak açık ve koyu renk modu arasında geçiş yapacak olan Chrome, şimdi de Android uygulamasına bu modu getirmeyi planlıyor.

Google Chrome’un koyu modu Android’de geliyor

Google’ın Mart ayında düzenleyeceği Google I/O 2019 etkinliğinde bildiğiniz gibi Android Q sürümü tanıtılacak. Sistem arayüzünü OLED/AMOLED ekranlarda bataryadan tasarruf etmek için simsiyah yapacak olan Google, Chrome’u da pas geçmeyecek.

Ayrıca popüler Google uygulamaları da Android Q için güncelleme aldığında koyu renk modu özelliğine sahip olacak.

Opera VPN Android’e geliyor!

Chrome 73 güncellemesi ile gelecek olan yeniliğin Android 9.0 Pie ve sonrası modellerde kullanılması bekleniyor. Chrome’un koyu modu şimdilik test aşamasında olduğu için tam stabil çalışmadığı söyleniyor. Bakalım Google, koyu modda yaşanacak görsel sorunları çözüp, bu özelliği yakında Android kullanıcıların beğenisine sunabilecek mi?

Google Chrome