Google Chrome 76 ile Flash’a bir darbe daha indi!

Google Chrome 76

Google Chrome 76 sürümü ile Adobe’un Flash uygulamasına bir darbe daha indirildi. Flash artık Chrome 76’da otomatik kapatılıyor.

Adobe, artık çağ dışı olan Flash uygulamasını 2020 yılında resmen kapatacak. Ancak 2020’ye daha girmeden Google cephesinden bir hamle geldi. Google, Windows ve macOS’te yer alan Chrome uygulamasını bugün güncelledi. Chrome 76 sürümü ile artık sitelerdeki Flash eklentileri otomatik olarak devre dışı bırakılıyor. Ancak Google yine de kullanıcılara Flash kullanım konusunda opsiyon sağlıyor.

Flash’ı kullanmak isteyenler; Chrome’un arama çubuğuna chrome://settings/content/flash yazıp bu ayarı “Önce sor” olarak değiştirmesi gerekiyor. Bu işlemi yapmazsanız, sitelerdeki tüm Flash eklentileri devre dışı bırakılacak. Size tavsiyemiz, güvenlik açıkları ile dolu olan ve PC’yi kastıran Flash’ı direkt kapalı olarak tutmanız yönünde olacak.

AMD Adrenalin 2019 Edition 19.7.4 çıktı

Bu güncelleme ile koyu modda da değişiklikler yapılıyor. Koyu modu sitelerine adapte etmek isteyen geliştiriciler kısa bir kod ile bu işlemi kolayca gerçekleştirebiliyor.

Chrome’un yeni sürümünü; Chrome>Chrome Hakkında bölümünden otomatik olarak yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yükledikten sonra tarayıcınızın yeniden başlatılacağını belirtelim.

Google Chrome 76