Google, ChatGPT için güçlü rakipler hazırlıyor

google

ChatGPT ortaya çıktığı günden beri fazlasıyla ilgi çekti. Google da şimdi bu yapay zekaya rakip olacak bir proje üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

CNBC’ye göre Google çalışanları, OpenAI’nin teknolojisine bir rakip sunmaya hazırlanıyor. Ortaya çıktığı günden beri fazlasıyla dikkat çeken ChatGPT şimdi güçlü rakiplerle karşılaşabilir. Önceki bir New York Times raporu, Google CEO’su Sundar Pichai’nin “kırmızı kod” ilan ettiğini ve bu yıl yapay zeka destekli en az 20 ürünü ortaya çıkarabilmek için yapay zeka gelişimini hızlandırdığını söyledi. CNBC, Google’ın LaMDA konuşma teknolojisini kullanan “Apprentice Bard” adlı bir sohbet robotu da dahil olmak üzere şirketin üzerinde çalıştığı birkaç ürünü ayrıntılı olarak açıkladı.

google

Görünüşe göre şirket yönetimi, LaMDA ekibinden bir ChatGPT rakibi üzerinde çalışmaya öncelik vermesini istedi. Şirket ilgili ekibe  bunun diğer tüm projelerden öncelikli olduğunu söylemiş. Üzerinde çalışılan Apprentice Bard’ın, ChatGPT gibi göründüğü ve çalıştığı bildiriliyor.

Bu noktada şirketin hangi projelerinin halka açıklanacağı belli değil. Google AI şefi Jeff Dean, şirketin insanlara yanlış bilgi vermekten kaçındığını söyledi. Microsoft’un bu Mart ayında ChatGPT teknolojisini Bing’e dahil edeceğine dair raporlar doğruysa, yakın gelecekte arama motorunun sohbet robotunu da görmemiz muhtemel denebilir. Özellikle ChatGPT piyasaya sürüldükten sonra bir çok şirket kendi alanında buna rakip olacak yapay zeka formülleri geliştirmeye başladı.

Hepsiburada İş Ortağım Akademi, 190 Bin İş Ortağına Eğitim Verdi