Google Büyük Zarar Gördü!

hero1

Google ve HP’nin beraber çalışarak piyasaya sürdüğü Chromebooklar geri çağrıldı.

hero

HP ve Google’nin birlikte çalışarak Kasım ayında 279 dolardan piyasaya sürülen Chromebook dizüstü bilgisayarlar için satışının durdurulması istendi ve akabinde Chromebook 11 kullanıcıları uyarıldı. Chromebook 11’lerin yanında gelen şarj cihazlarının kullanılmamasını, yanma tehlikesinin olduğu belirtilmişti.

Çok fazla sayıda teknik destek talebi gelmiş olacak ki ABD Tüketici Ürünleri ve Güvenliği Komisyonu aracılığıyla Chromebook 11 ürünlerinin gerekçesiyle beraber piyasadan çekilmesi hakkında bir yazı yayınlandı.

Komisyon açıklamasında 145 bin Chromebook’un bu durumdan şikayetçi olabileceği konusunda uyarırken diğer yandan , “Google bu şarj cihazının fazla ısınma ve erime yaptığına dair 9 farklı bildirim almıştır” şeklinde bir ibarenin de yer aldığı belirtiliyor. Şarj ünitelerinin herhangi bir ücret talep edilmeksizin Google tarafından değiştirileceği belirtildi.

Bu sorun yüzünden zarar etmiş olan Google ve HP’nin Chromebook’ların şarj ünitelerinin değiştirildikten sonra tekrar satışa sunulacağı tahmin ediliyor.