Google Bir Şirketi Daha Yuttu!

Spider.io

Son zamanlarda büyük şirketlerin küçük şirketleri yutmasına sık sık şahit oluyoruz. Yaşanan son satın alma haberi ise yine Google’dan geldi.

Spider.io

Son dönemlerde yaptığı atılımlarla gündeme bomba gibi düşmeye devam eden Google, bu sefer sahtecilikle mücadele için Londralı Spider.io şirketini bünyesine kattı.

Online reklam sahteciliği konusunda çalışmaları olan şirketin, sahte trafik yöntemleri sayesinde bu durumların önüne geçiyor. Bu sahtecilik ile firmalara yıllık 6 milyar pound zarar verildiği de kayıtlara geçmiş durumda. Spider.io reklamcıları ayda 4 milyon zarara uğratan Chameleon botneti keşfetmesi bu sahteciliğin en son örnekleri arasında yer alıyor. Spider.io’yu bünyelerine katmalarındaki amacın dijital ekosistemi geliştirmek ve istenmeyen aktörleri ayıklamak olduğu belirtildi.

Londralı yapay zeka çalışları sürdüren DeepMind’i bünyesine katan Google, son hamlesiyle Spider.io’nun önemli çalışanlarından 7 kişiyi bünyesine katmış durumda.

Google her geçen gün daha kaliteli bir internet ortamı için çalışmalarına devam ediyor. Bakalım sıradaki hamlesi ne olacak.