Google Batarya Teknolojilerini Geliştirmeye Çalışıyor

Google batarya

Akıllı telefon pazarının en önemli sorunları arasında yer alan kısa ömürlü batarya sorununu gidermek isteyen Google, bunun için yeni bir ekip kurdu.

Teknoloji dünyasında yenilik denilince akla gelen firmaların başında gelen Amerikalı internet devi Google, şimdi de akıllı telefon alanının en önemli sorunlarından birine çözüm bulmak için harekete geçti. Aynı anda birçok farklı alandan birçok farklı proje üzerinde çalışan Google, akıllı telefon ve tabletlerdeki batarya problemlerini çözecek yenilikçi teknolojiler geliştirmek için yeni bir ekip kurdu.

Google_batarya

Akıllı telefon ve tablet teknolojileri son yıllarda hızla gelişmiş olsa da, batarya teknolojilerinin bu hıza ayak uyduramamış olması, neredeyse tüm telefon üreticilerini etkileyen önemli bir sorunu beraberinde getirdi. Google tarafından kurulan ve şimdilik sadece dört kişiden oluşan bu yeni ekip tarafından geliştirilecek olan yeni batarya teknolojilerinin, akıllı telefon ve tablet pazarını derinden etkileyen bu sorunu gidermesi bekleniyor.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan habere göre bu küçük ekibe önderlik edecek isim, Apple için batarya teknolojileri geliştiren ama 2012 yılında Apple’dan ayrılarak Google’e geçen Dr. Ramesh Bhardwaj olacak. Bhardwaj ve ekibi tarafından geliştirilen bu yeni teknolojilerin sadece tablet, akıllı telefon ve giyilebilir cihazlarda değil, firma tarafından geliştirilen sürücüsüz araç ve robotlarda da kullanılacağı söyleniyor.

Gençler Facebook’tan Vazgeçmiş Değil