Google Authenticator yıllardır beklenen özelliğe kavuştu

google

Google Authenticator, teknoloji devinin yıllar önce çıkardığı ve kullanılan uygulamalarından biri. Ne yazık ki Google, bu uygulamasına beklenen değeri bir türlü göstermedi. Kullanıcıların yıllardır istediği ve uğrunda birçok kez Google’e şikayet ettiği özellik nihayet Authenticator’e eklendi.

Google Authenticator sonunda bulut yedeklemeye kavuştu. Android ve iOS’ta kullanıma sunulan bu özellikle uygulama hem daha güvenli hem de daha kullanışlı hale geldi diyebiliriz. Bulut yedekleme beklendiği şekilde çalışıyor. İki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını Google hesabına yedekliyor. Authenticator cihazınızdan silindi, uygulamayı kaldırdınız, telefonunuzu değiştirdiniz vs… herhangi bir olumsuz senaryoda doğrulama kodlarını kaybetmiyorsunuz. Uygulamayı yeni bir cihaza yükleyip, tüm kodlarınızı geri alabilirsimiz.

Google Authenticator, neredeyse 13 yaşına girdi. 2010’da kullanıma sunulan uygulama halen birden fazla cihazda senkronize yapamıyor ve tek cihazda çalışıyor. Belki Google, daha ileri de senkronizasyon desteği sunabilir. Authenticator’e gelen güncellemeyle birlikte uygulama simgesi de değişti.

Google Authenticator

Google diğer yandan Android uygulama mağazasında yani Play Store’da büyük bir temizliğe girişti. McAfee tarafından, 36 tane tehlikeli Android uygulaması keşfedilmişti. Mountain View merkezli şirket bu uygulamaları çoktan kaldırdı, fakat her şeye rağmen mağazada operasyon yapıyor. Bununla birlikte Google, son olayla birlikte eleştirildi. Uzmanlar Google’ın güvenlik konusunda yeni önlemler alması gerektiğini savunuyor. Google bu eleştiriler karşısında herhangi bir açıklama yapmadı, fakat şirket içinde hareketlilik olduğu ve Play Store’da yeni güvenlik sistemlerinin devreye girmesinin planlandığı söyleniyor.

Diablo 4 PC sistem gereksinimleri belli oldu