Google AR özelliklerini çift kamera desteğiyle artıracak

Google AR özelliklerini çift kamera desteğiyle artıracak

Google AR (artırılmış gerçeklik) hayvanları ve Google Arama’daki diğer sanal 3B nesneler, önümüzdeki günlerde Pixel 4 ve 4 XL’de daha gerçekçi görünebilir. Teknoloji devinin ARCore SDK’sı kullanılarak oluşturulan deneyimlerin kilidini açan AR için Google Play Hizmetleri uygulaması, “Desteklenen cihazlarda çift kamera stereo derinliği” ile güncelleniyor.

AndroidPolice, Google Developers’ın ARCore destekli cihazlar listesinde, hangi modellerin çift kamera desteği alacağını tam olarak gösteren güncellemeyle birlikte değişikliği duyurdu. Google Pixel 4 ve 4 XL cihazları artırılmış gerçeklik deneyimini daha yoğun şekilde yaşayacak. Söz konusu cihazlar için, çift kamera desteğinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor. Bu, her ikisi de çift kameralı 2020 Pixel telefonlar olan Pixel 5 ve 4a 5G’nin özellikten şimdilik yararlanamayacağı anlamına geliyor. Bunun nedeni, ikincil kameralarının Pixel 4 ve 4 XL’in telefotoları yerine ultrawides olması olabilir.  Her durumda, bu güncelleme Google’ın Pixel kamera lensleri konusundaki kararsızlığının başka bir sonucu. Şirket uzun zamandır, Pixel 3’teki Super Res Zoom gibi hesaplama özellikleri nedeniyle yalnızca tek bir kameraya ihtiyaç duyduğu konusunda ısrarcıydı. Sonra yine de Pixel 4’e bir telefoto lens ekledi. Ardından tekrar geri adım atıp Pixel 5’te bir ultra genişlemeye yöneldi.

Google AR özelliklerini çift kamera desteğiyle artıracak

ARCore, en yeni telefonların oldukça azında olmasına rağmen yalnızca bir kamera ile çalışıyordu. Bunun yerine artık iki kamera kullanmak ARCore’a daha iyi derinlik algısı kazandıracak. Böylece AR nesneleri daha gerçekçi deneyimlere dönüşecek. Google Arama’da Google’ın AR nesneleriyle oynamayı denediyseniz, bazen, bu artırılmış gerçeklik ürünlerinin yapay göründüğünü fark etmişsinizdir. Genelde AR hayvanların suratlarında garip ifadeler yer alıyordu. Google, çift kamera desteğinin diğer cihazlara geçip geçmeyeceğini söylemedi, ancak gelecekte Pixel 5‘in bu desteği alması sürpriz olmaz.