Google, Alan Adı Sektörüne Giriyor!

Google Alan Adi Sektorune Giriyor

Arama motoru devi Google, yeni bir servisi de kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Kendi domain servisini test etmeye başlayan teknoloji devi, kullanıcılarını her alanda kendine bağlamaya niyetli görünüyor. Böylece popüler alan adı sağlayıcılarının karşısına da ciddi bir rakip olarak çıkıyor.

Google, Alan Adi Sektorune Giriyor!

Google tarafından yapılan açıklama ile Domain servisini kullanıcılarına tanıtmış oldu. Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, herkesin bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon aracılığıyla internete girerek şirketler hakkında bilgi almaya başladı. Ancak yapılan araştırmaya göre ise küçük şirketlerin yüzde 55’inin bir internet sayfası olmadığı saptanmış. Bu fikir ile yola çıkan şirketin küçük şirketleri ve bundan sonra internet üzerinde iş yapmayı planlayanları hedef aldıklarını belirtirken bu talebi karşılamak için Domain servisini devreye sokacaklarını açıkladı.

Henüz tam olarak kullanıma açılmayan alan adı servisinde, kullanıcılar ana sayfa üzerinden domain araması yaptığınız zaman “davet iste” ekranı ile karşılaşıyor. Beta aşamasında olan bu servisi hemen kullanabilmek için Google tarafından davet edilmeniz gerekiyor.

Google, Alan Adi Sektorune Giriyor!

Domain servisi ile kullanıcılarına kolay kullanılabilen bir alan adı yönetim aracı sunacağını belirten Google, bununla beraber e-posta ya da telefon ile destek de sunacağını vurguladı. Google üzerinden alınan domainlerin 100’e yakın e-posta adresi oluşturabileceği belirtilirken .com ve .net yerine önümüzdeki senelerde yaygınlaşacağı düşünülen .guru ve .photography gibi farklı domain adreslerine de Google Domain üzerinden satın alınabilecek.

Google‘ın bu servisini kullanıma sokmasıyla beraber popüler alan adı sağlayıcıları ile nasıl bir rekabet izleyecekleri ise şimdiden merak konusu oldu.

Destiny Rakamları Açıklandı!