Google akıllı saat sektöründe rekabeti fena kızıştıracak: Gerisini Apple düşünsün

Fitbit akıllı saatler artık horlamayı algılayacak

Google akıllı saat sektöründe önemli bir yer edinmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirket kendi markası ile bazı modellerin tanıtımını yapacak. Hadi gelin Google ile alakalı bu son derece önemli gelişmelere birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Google akıllı saat sektöründe yer edinmeye çalışıyor. Şirket bu son dönemlerde gücünü artırmak için büyük bir çaba harcayacak. Piyasada şimdilerde Apple Watch ile rekabet edebilecek Pixel Watch modeli ile ilgili dedikodular dönüyor. Akıllı saat tasarımını bile belli olduğu açıklandı.

Google akıllı saat sektöründe yer edinecek

Küresel çapta büyük bir beğeni kazanmayı başaran Google markası akıllı saat modelini 2022 yılında piyasaya sürmeyi düşünüyor. Şirket 2021 yılının başlarında 2,1 milyar dolara Fitbit markasını satın almıştı. Ancak bu seferki planı biraz daha farklı. Kalp atış hızı monitörü ve adımsayar gibi bazı özelliklere sahip olması planlanan bir Google saati geliyor. Bu saatin yuvarlak tasarıma sahip olması planlanıyor.

Google akıllı saat sektöründe

Bu yeni akıllı saat modelinde temel sağlık sensörleri ön planda olacak. Kimileri tarafından Android Watch olarak adlandırılırsa bile çoğunluk bunun Pixel Watch olacağını söylüyor. Rohan kod adlı bir akıllı saatin varlığı aslında Google cihazını gösteriyor. Temel sağlık donanımlarına sahip olan bir Google akıllı saati büyük bir rağbet görebilir. Google akıllı saat sektöründe böylece güçlü bir yer edinmek istiyor.

Google mühendisleri şirkete dava açtı!

Şirketin bu yeni cihazında bir miktar daha yüksek fiyat isteyeceği ifade ediliyor. Şimdilik en pahalı Google giyilebilir cihazı 299 dolarlık fitbit sense modeli. Peki sizce Google böyle bir cihazı gerçekten üretmeli mi? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.