Google akıllı saat satışlarında iyi bir grafik çiziyor

Pixel Watch

Akıllı cihazlar kategorisinde kendi pazarını oluşturmak isteyen Google, bunu kısmen de olsa başarmışa benziyor.

Google akıllı saat satışlarında iyi bir grafik çiziyor. Son yıllarda, akıllı saatler tüketiciler arasında giderek popüler hale gelmiştir. Bu takılabilir cihazlar, fitness takibi, kalp atış hızı izleme ve hatta mobil ödeme gibi geleneksel zaman tutma becerisinin ötesinde bir dizi özellik ve işlev sunuyorlar. Siri ve Google Asistan gibi akıllı yardımcılarının yükselişi ile kullanıcılar akıllı saatleri aracılığıyla mesaj gönderme, arama yapma ve hatırlatıcılar ayarlama gibi görevleri telefonlarını çıkarmadan da yapabilirler.

Pixel Watch 2

Akıllı saatlerin sağladığı kolaylık ve verimlilik, hareket halinde olan insanlar için bağlantıda kalmak ve sağlık ve fitness hedeflerini takip etmek isteyenler arasında popüler bir seçim haline geldi. Google’ın kendi akıllı saati olan Pixel Watch, uzun bir spekülasyon döneminden sonra 2022 yılında piyasaya sürülmüştü. Son haberlere göre, şirketin geçen yılın son çeyreğinde 880.000 adet Pixel saat sevkiyatı yaptığı belirtilmiş.

Google Pixel Watch

Google akıllı saat satışlarında iyi bir grafik çiziyor

“Sevk edilen” ünite sayısı ile “satılan” ünite sayısı arasında bir fark olduğunu belirtmek gerek. Gönderilen ünite sayısı, tüketicilere satılan cihaz sayısı değil, satış için perakendecilere gönderilen cihaz sayısıdır. Ancak, 2021’in son çeyreğine göre %18’lik bir düşüşe rağmen, Google’ın akıllı saat sevkiyatı açısından ikinci sırayı alabilmesi oldukça etkileyici bir durum.

Google Pixel Watch

Bu, yeni piyasaya sürülen Pixel Watch’un ve Samsung’un Galaxy Watch’larındaki satışlardaki önemli bir düşüş ile ilişkili. Google’ın rakamları, aynı dönemde sevk edilen 12 milyon Apple Watch birimine kıyasla küçük olsa da, son çeyrekte piyasaya sürülen bir cihaz için takdire şayan bir durum.

Xbox, Call of Duty’yi PlayStation 6’yla paylaşacak