Giden Gmail E-postası Nasıl Geri Gelir? -Rehber-

gmail

Google’dan yapılan açıklamaya göre artık gönderdiğimiz e-postaları geri alabileceğiz.

Yani başlıkta da belirttiğimiz gibi Gmail kullanıcıları artık yanlışlıkla e-posta göndermeyecek. Microsoft’un Hotmail’i ile birlikte Dünyanın en popüler iki e-posta servisinden birisi olan Google’ın GMail’i son derece önemli bir hizmeti devreye aldı.

Sistemin işleyişi şu şekilde: Ayarlar > Genel > Göndermeyi Geri Al yollarını izliyor ve karşımıza çıkan pencerede 5, 10, 20 ve 30 saniye seçeneklerinden birisini seçiyoruz.

gmail

30 saniyeyi seçmemiz tabii ki daha iyi ne de olsa bize yanlıştan dönmemiz için yarım dakika fırsatı sağlamış oluyor. Bu arada hizmetin varsayılan olarak kapalı olduğunun altını çizelim, yani önce aşağıdaki gibi açmamız gerekecek: Bu arada bu yeniliğin Google’ın; “Tüm zamanların en uzun beta sürecinde kalan” yeniliği olduğunu da dikkat çekici bir not olarak sizlerle paylaşalım.

Yani; 2009 yılının Mart ayında özelliklerin denenmesi ve olası aksaklıkların tespiti için Google Labs’a dâhil edilen hizmetin kararlı aşamaya geçişi henüz geçen haftalarda Gmail’in taşınabilir ara yüzü olan Inbox by Gmail uygulamasına gelerek gerçekleşmişti.

Su geçirmez Sony Walkman WS613