Genç Hacker Snapchat’i Uyarıyor!

120972 snapchat 1

Haftalar önce genç hacker tarafından hacklenen popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat’e ait 4.6 milyon telefon bilgisini internet üzerinden yayınlamıştı.

120972_snapchat_1

Şirket yetkilileri bu durum üzerine hemen gerekli önlemleri alarak güvenlik sistemlerini elden geçirmiş ve hack saldırılarına dayanıklı olabileceğini tahmin ediyorlardı.

Ancak 16 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi Graham Smith, yetkililerin aldığı bu önlemleri boş çıkardı. Genç hacker Snapchat uygulamasının güvenli olmadığını göstermek için uygulamada yeni bir açık buldu. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Bobby Murphy’nin telefon numarasına ulaşarak mesaj atan genç hacker, Snapchat yetkililerini tekrar harekete geçirdi. Güvenlik sistemini tekrar gözden geçiren firma açıkları kapatmaya uğraştı.

Bloomberg TV aracılğıyla açıklamalarda bulunan Smith, alınan önlemlerin bir işe yaramadığını,  şirketin gerekli önlemlerini aldığını ancak uygulamayı hacklemenin hala mümkün olduğunu belirtti. Yeni alınan önlemlerin sadece hacklemeyi uzattığını ancak bunun imkansız olmadığını söyledi.

Snapchat yetkililerinin bu duruma karşı çaresiz kaldığı aşikar. Bu durum kullanıcıların bilgi güvenliğini nasıl sağlayacağı konusunda şüpheler oluşmasına neden oldu.