Marlboro üreticisi, sigara üretmeyi bitirmeyi planlıyor

ma23

Evet, yanlış duymadınız. Dünyaca ünlü Marlboro markasını da elinde bulunduran Philip Morris International şirketi, sigara üretimini bitirebilir. Bu, tabii ki “artık satışa sigara sunulmayacak” anlamını taşımıyor. Aksine, bir farklılaştırma çalışması var.

Marlboro üreticisi, sigara üretmeyi bitirmeyi planlıyor

MSN’deki habere göre New York merkezli şirket, gerçekten büyük bir çalışma yaparak sigara kavramını yeni bir forma büründürmek istiyor. Yapılan araştırmalara göre tütünü yakmak yerine ısıtmak, dumanındaki zararlı kimyasalları %95 oranında azaltıyor. Bu da daha temiz bir çevre demek. Dolayısıyla yetkililer, dumansız, elektronik ürünler üzerine odaklanmış durumda.

Peki sigaraların satışının tamamen durdurulması söz konusu olabilir mi? Tahmin edeceğiniz üzere böyle bir şey çok çok zor. Her şeyden önce çok büyük bir pazar ve kullanan çok büyük bir kitle var. Zaten şirket yetkilileri de “Biz satmayı bıraksak, mutlaka başkaları satacaktır” düşüncesinde. Dolayısıyla bu bir çözüm değil.

Firma, ürüne yeni bir boyut katarak hem daha temiz bir çevreye katkı sunma hem de “sağlığa zararlı” kavramını azaltma peşinde. Tabii ki üründen alınacak hazzın da yüksek olması koşulu ile.

Araştırmalara göre her yıl yaklaşık 6 milyon kişi tütün ürünleri kaynaklı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor.

Bizim önerimiz ise şu: Sigara ve benzeri ürünlerden uzak durun ve hem aileniz hem de sevdiklerinizle sağlıklı bir yaşantınız olsun.

Bruce Campbell, Evil Dead için müjdeyi verdi