Galaxy Watch 5 “çılgın” özelliklerle karşımıza çıkabilir

Samsung eski akıllı saatlere Galaxy Watch 4 özelliklerini getiriyor

Samsung’un tarafından üretilen ve akıllı saat dünyasının en popüler serilerinden biri olan Galaxy Watch’ın yeni modeli, birçok önemli özellik içerebilir.

Galaxy Watch 5 “çılgın” özelliklerle karşımıza çıkabilir! Akıllı saat pazarı günden güne büyüyen ve her yeni nesilde de oldukça dikkat çekici ve heyecanlandıran özellikler barındıran bir pazar. Yakın zamana kadar birkaç büyük teknoloji devinin domine ettiği ancak özellikle son zamanlarda irili ufaklı onlarca firmanın giriş yaparak çeşitlik ve rekabet getirdiği akıllı saat piyasasında, hala en önemi isimlerden biri de teknoloji devi Samsung’dur.

Samsung tarafından geliştirilen Galaxy Watch serisi, bugüne kadar elde ettiği başarılarla kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir seri. Özellikle Galaxy Watch 4 modelinde, Güney Koreli teknoloji şirketinin kendi işletim sistemi olan Tizen’i terk ederek Android Wear’a geçmiş olması, seriye adeta çağ atlattı.

İşte bu yeni dönemin ikinci modeli olacak olması nedeniyle gözlerin üzerine çevrildiği Galaxy Watch 5, ışıkların üzerine dönmesinden kaynaklanan avantajını iyi değerlendirmek istiyor. Samsung’a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, yeni modelde hem kişilerin vücut ısılarını hem de çevre ısısını ölçebilecek sensörler bulunacak.

Samsung Galaxy Watch 4, FCC listesinde görüldü

Galaxy Watch 5 “çılgın” özelliklerle karşımıza çıkabilir

İlk bakışta bu basit bir teknoloji olarak görülebilir ancak saat üzerinden bunu yapmak kulaklık üzerinden bunu yapmaktan çok daha zor. Çünkü saatler, vücudun en çok hareket eden ve dolayısıyla da en çok ısınan bölgelerinden biri olan kollarda bulunuyor. Üstelik saatin kapladığı alan yüzünden bu bölgenin ekstra ısınacak olması ve güneşten gelen ışınların da ısı ayarlarını zorlayacağı bir gerçek.

Bakalım Samsung tüm bu sorunları bertaraf ederek ısı ölçme özelliklerini sorunsuz bir şekilde geliştirebilecek mi? Samsung Galaxy Wear’ın Ağustos ayında düzenlenmesi beklenen Unpacked etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

Elon Musk Netflix açıklaması gündeme bomba gibi düştü: Roket atsaydın