Galaxy Tab S4 çıkış tarihi netleşiyor

galaxy tab s4

Samsung tablet pazarındaki çöküşe rağmen direnmeye devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi çok da uzak olmayan bir gelecekte Galaxy Tab S4 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Galaxy Tab S4 üst düzey özellikleriyle dikkat çekiyor

Tablet pazarındaki daralma hız kesmeden devam ediyor. Akıllı telefonların ekran boyutunun büyümesi, bir anlamda tablet sektörünün de sonunun gelmesine neden oldu. Fakat, bu pek de iç açıcı olmayan tabloya rağmen hala bu sektörden umudunu kesmemiş olan bazı üreticiler de mevcut. Samsung da bu üreticilerden biri.

Güney Koreli şirket geçtiğimiz yıl MWC kapsamında Tab S3 modelini tanıtmıştı. Kısmen üst düzey bir tablet olan Tab S3, kendi nazarında başarılı sayılabilecek bir grafiğe imza atmıştı. Nitekim, Samsung’un geçtiğimiz MWC’de de Galaxy Tab S4 modelini tanıtması bekleniyordu. Fakat bu olmadı. Kısa süre önce Wi-Fi ve Bluetooth için bazı kurumlardan sertifika alan bu tablet hakkında, yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bu iddiaya göre Galaxy Tab S4 önümüzdeki IFA’da tanıtılacak. Elbette henüz bu konuda Samsung’dan net bir açıklama gelmiş değil. Fakat Tab S4’ün IFA’da tanıtılma fikri pek de uzak bir ihtimal gibi görünmüyor.

galaxy tab s4

Öte yandan şimdiye dek sızdırılan bilgilere göre Tab S4, Snapdragon 835’ten güç alacak. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan tabletin 10.5 inçlik bir ekranla geleceği belirtiliyor. Bazı kaynaklarda Tab S4’ün Infinity Display ile donatılabileceği iddia edilmiş. Fakat çift elle kullanılacak olan büyük bir tablet için bu teknoloji pek de tutarlı görünmüyor.

ABD, Huawei ve ZTE telefonlarının kullanımını yasakladı