Galaxy S9’da parmak izi okuyucusu nerede bulunacak?

galaxy s9

Samsung’un uzun süredir parmak izi okuyucusunu ekranın altına almak için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Güney Koreli teknoloji devinin amacı bu teknolojiyi Galaxy S8 ile birlikte sunmaktı. Fakat teknolojik şartlar bahane edilerek, parmak izi okuyucusu telefonun arka bölümüne, kameranın hemen yan tarafında konumlandırılmıştı. Öyle görünüyor ki bu durum, Galaxy S9 modelinde de değişmeyecek.

Galaxy S9 tasarım olarak S8 ile benzer olacak

Teknoloji dünyasındaki genel beklenti, Samsung’un Galaxy S9’da parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştireceği yönündeydi. Fakat ortaya çıkan son raporlar böyle bir şeyin söz konusu olmadığını gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirmeyi hala başaramadığına dair bazı söylentilerle karşılaşmıştık. Öyle görünüyor ki bu söylentiler pek de haksız değil. Zira Galaxy S9 modelinde de yer alacak olan Samsung Health isimli uygulamaya ait bazı ekran görüntüleri, S9’daki parmak izi okuyucusunun yerini bizlere gösteriyor. Sızdırılan bu görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ekran Resmi 2017-12-11 23.17.59

Aslında Galaxy S8’de parmak izi okuyucusunun telefonun arkasında bulunması çok büyük bir sorun değildi. Asıl sorun parmak izi okuyucusunun tam da kameranın yanına konumlandırılmış olmasıydı. Zira buraya dokunan kullanıcılar genel olarak kameranın kirlendiğinden şikayetçi olmuştu. Büyük bir ihtimalle Galaxy S9’da parmak izi okuyucusu kameradan biraz daha uzak bir konuma yerleştirilecektir. Yoksa S8’de yaşanan bu sorunun S9’da da yaşanması muhtemel görünüyor.