Galaxy S8 performans testi sonucu sizlerle!

galaxy s8 modeller

Bu yıla damgasını vurması beklenen Samsung Galaxy S8 modelinin ilk performans testi sonucu basına sızdı. İşte rakamlar ve karşılaştırmalar.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, bu yıl yeni Galaxy S8 modellerini duyuracak ve satışa çıkaracak. Yeni modelin MWC 2017 kapsamında duyurulması ve Nisan ayı içerisinde satışa çıkması bekleniyor. Ancak bu yıl Samsung ve Galaxy S8 modeliyle ilgili önemli bir gelişme var. O gelişme cihazın performansını yakından ilgilendiriyor.

Samsung ve Qualcomm partnerliği sebebiyle Snapdragon 835 yongası bu yıl Samsung tarafından üretilecek ve Galaxy S8 modelinde kullanılacak. 8 çekirdekli, 64-bit ve 10nm mimarisiyle üretilen bu yeni yongada çekirdekler 1.9 GHz hıza sahip olacak. Bir önceki nesilde bu hız 1.6 GHz seviyesindeydi.

Geekbench isimli popüler performans testi ve karşılaştırma sitesinde ortaya çıkan bilgilere göre Samsung Galaxy S8 performans testi sonuçları, cihazın tek çekirdekte 2004, çoklu çekirdek değerlendirmesinde ise 6233 puan aldığını gösteriyor. Android 7.1.1 Nougat işletim sistemini kullanan test cihazında Qualcomm MSM8998 yongası kullanılıyor ve cihazda 4 GB RAM bulunuyor.

galaxy-s8-geekbench-1

Aynı testte geçtiğimiz yılın amiral gemileri Galaxy S7 1785 puan, Galaxy Note 7 1756 puan, HTC 10 1604 puan almayı başarmıştı. Yani sonuçlar, Galaxy S8’in henüz test aşamasında olmasına rağmen oldukça tatminkar duruyor. Cihaz piyasaya çıktığında bu puanların biraz daha yükseleceği bekleniyor.

galaxy-s8-geekbench-2

Elon Musk’ın Çılgın Planları