Galaxy S8 kırmızı ekran hatası nasıl düzelecek?

galaxy s8

Samsung’un bugün satışa sunulacak olan yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8, şimdiden kırmızı ekran hatası nedeniyle kullanıcıları tedirgin etti. Peki bu durum nasıl düzelecek? İşte yanıtı.

Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus tüm dünya ile birlikte ülkemizde de bugün satışa sunulacak. Güney Kore gibi bazı ülkelerde ön sipariş ile satın alınan Galaxy S8’ler birkaç gün öncesinden kullanıcılarına ulaştırılmıştı. Fakat S8 kullanıcılarından bazıları hiç de hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. Bazı S8’ler tüm renk ayarlamalarına rağmen normalden daha kırmızı bir tonda görünüyordu.

Bu konu hakkında bir açıklama yapan Samsung, bu durumun çeşitli renk ayarlamaları ile düzeltilebileceğini iddia etmiş, eğer düzelmezse kullanıcıların en yakında Samsung teknik servisi ile iletişim kurmaları gerektiğini dile getirmişti. Yani Samsung, bu olayı ufak bir şey gibi göstererek oldu bittiye getirmeye çalışmıştı.

Telefonun bugün satışa sunulmasıyla birlikte bu sorun bir kez daha gündeme geldi. Samsung’un kırmızı ekran sorunun masaya yatıran çeşitli isimler, konu hakkında farklı yorumlarda bulundu. Bazı uzmanlar bu durumun Samsung’un iddia ettiği gibi bir yazılım sorunu olduğunu dile getirdi. Zira Samsung tarafından yayınlanacak olan bir güncelleme ile kırmızı ekran sorununun çözülebileceğini iddia ettiler.

Bazıları ise bu sorunun donanımdan kaynaklandığını ve çeşitli yazılım güncellemeleriyle düzelmesinin mümkün olmadığı kanısında birleştiler.

Şu an için önemli bir durum varmış gibi görünmüyor. Zira bu kırmızı ekran sorunu sadece Güney Kore’de satışa sunulan ilk parti mallarda ortaya çıktı. O yüzden eğer Türkiye’den bir S8 alma düşünceniz varsa bu konuda endişelenmenize gerek yok diyebiliriz.