Galaxy S8 kırmızı ekran hatası çözüldü

galaxy s8 kırmızı ekran

Samsung, Galaxy S8 ve S8 Plus’ta meydana gelen kırmızı ekran hatasını sonunda çözüme kavuşturdu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus 21 Nisan’da birçok bölgede eş zamanlı olarak satışa sunulmuştu. Güney Koreli teknoloji devinin yeni amiral gemisi modelleri Note 7’de ki gibi patlama olaylarına neden olmasa da yine de yüzde yüz sorunsuz olarak kullanıcıya sunulamadı.

S8 ve S8 Plus satışa sunulmadan hemen önce bazı cihazlarda kırmızı ekran hatasının görüldüğü iddia edildi. Bu iddia görsellerle basına sızdırıldı. S8 ve S8 Plus raflardaki yerini aldıktan sonra özellikle Güney Kore’deki kullanıcıların birçoğu bu hatadan ötürü şikayetçi oldu.

Samsung bu durumun önemsenecek bir hata olmadığını dile getirerek, kırmızı ekran sorununun yayınlanacak olan bir güncelleme ile çözülebileceğini açıkladı. Çünkü Güney Koreli teknoloji devine göre sorun donanım tabanlı değildi. Dolayısıyla yayınlanacak güncelleme ile basitçe üstesinden gelinebilirdi.

Samsung kullanıcılara verdiği güncelleme sözünü tuttu ve kırmızı ekran hatasını tamamen ortadan kaldıran güncellemeyi tamamladı. İlk olarak Güney Kore’de yayınlanacak olan güncellemenin Galaxy S8 için olanı G950NKSU1AQDG, S8 Plus için olanı ise G955NKSU1AQDG kodu ile gelecek.

Şu anda ülkemizde satışa sunulan S8 ya da S8 Plus modellerinden herhangi bir kırımızı ekran şikayeti gelmiş değil. Şayet böyle bir şikayet varsa da basına ulaşmadı diyebiliriz.