Galaxy S8 Bluetooth 5.0 ile gelebilir!

galaxy s8 bluetooth 5

Beklenen amiral gemisi Samsung Galaxy S8’in özellikleri arasında oldukça yeni bir teknolojiye yer verilebilir. İşte detaylar.

Geçtiğimiz hafta Bluetooth SIG tarafından yeni Bluetooth standardı Bluetooth 5.0 duyurulmuştu. Eskiye oranla büyük ilerlemeler kaydeden yeni Bluetooth teknolojisini göreceğimiz ilk akıllı telefon Samsung Galaxy S8 olabilir.

Galaxy S8 Bluetooth 5.0 ile gelebilir!

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yeni amiral gemisini duyuracak. Galaxy S8 olarak beklenen model hakkındaki iddialar gün geçtikçe artıyor. Bir yenisi ise Bluetooth tarafında. SamMobile isimli Samsung’a yakın bir haber kaynağının iddiasına göre Galaxy S8 Bluetooth 5.0 kullanacak.

Mevcut Bluetooth 4.2 teknolojisine göre Bluetooth 5.0 standardı, veri aktarım mesafesi yani menzil konusunda tam 4 kat daha üstün. Veri aktarım hızı konusunda ise 2 kat daha hızlı. Dolayısıyla merakla beklenen teknolojiler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Giyilebilir ürünler ve diğer mobil cihazlar arasında giderek yaygınlaşması beklenen Bluetooth 5.0, önümüzdeki yıllarda tüm cihazlarda yerini alacak. Akıllı telefon tarafında ise karşımıza çıkacak ilk model Galaxy S8 olacak gibi duruyor.

Bluetooth Special Interest Group (SIG) geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 2017 yılındaki ürünlerde Bluetooth 5’i görebileceğimizi söylemişti. Dolayısıyla 2017 yılında yeni standardı çok daha sık şekilde göreceğiz. Özellikle MWC 2017’de duyurulacak cihazların çoğunda Bluetooth 5 bekleniyor.

Samsung Galaxy S8’de beklenen 7 önemli özellik!