Galaxy S5 Neo’nun Teknik Özellikleri Sızdı

galaxy s5 neo geliyor

Geçen yılın amiral gemilerinden Galaxy S5’in ucuzlatılmış yeni versiyonu Samsung Galaxy S5 Neo’nun teknik özellikleri sızdı. Galaxy S5 Neo’nun özellikleri ve detaylar haberimizde.

galaxy-s5-neo-teknik-ozellikleri

Galaxy S3 ve Galaxy Note 4 isimli telefonlarda gördüğümüz Neo versiyonuna bir yenisi daha ekleniyor. Samsung, Neo serisinde popüler telefonlarının özelliklerini biraz daha kısarak ve fiyatını ucuzlatarak satışa çıkarıyor. Özellikle Note 3 Neo çok tutmuş beğenilmişti. Şimdi ise Galaxy S5 Neo ile akıllı telefon pazarına yeni bir model eklenecek. Samsung’a yakın kaynaklar tarafından daha önce geliştirici kodları arasında görüntülenen modelin teknik detayları bugün ortaya çıktı.

İlk olarak Galaxy S5 Neo’nun model kodunun SM-G903F olduğunu belirtelim. Samsung Exynos 7580 yongasından güç alacak olan Galaxy S5 Neo’da 8 çekirdekli ve 64-bit mimariye sahip bir işlemci yer alacak. Bu işlemci ARM Cortex-A53 mimaarisinde ve çekirdek hızı 1.6 GHz olarak belirtiliyor. Grafik işlem birimi tarafında Mali-T720 GPU yer alacak. 5.1 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekran 1920 x 1080 yani Full HD çözünürlük sunacak.

16 GB dahili hafıza, 2 GB RAM, 16 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 2800 mAh batarya, LTE desteği ve çift SIM kart opsiyonu Galaxy S5 Neo’nun teknik özellikleri arasında. Galaxy S5 Neo modeli kutusundan Android 5.1 Lollipop sürümüyle çıkacak. Fiyatı ve çıkış tarihi ne olacak sorularının cevabı henüz belli değil.

Akıllı Cihazlarınıza Ekstra Depolama Alanı


Yorumlar kapatıldı.